Αυτός ο διαιτητής θα έρθει στην Ξάνθη για το ευρωπαϊκό ματς της άλλης Πέμπτης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

– Μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ο πρώτο προκριματικός γύρος του Europa Leaguie, αφού εκρεμούν οι επαναληπτικοί αγώνες, ωστόσο η ΟΥΕΦΑ ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ορισμένους από τους διαιτητές των πρώτων παιχνιδιών του δεύτερου προκριματικού γύρου, ανάμεσα σε αυτά και εκείνου της Ξάνθης.

Την άλλη Πέμπτη λοιπόν (18/7) θα σφυρίξει στο Skoda Xanthi Arena ο γάλλος ρέφερι Νικολα Ραινβίλ (Nicolas Rainville), αν και επισήμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αντίπαλος της Ξάνθης (που κατά 99% θα είναι όμως η βορειοϊρλανδική Λίνφιλντ).

Γεννήθηκε στην πόλη Νιμ το 1981, δηλαδή είναι μόλις 32 ετών. Εκανε ντεμπούτο στα γαλλικά επαγγελματικά πρωταθλήματα το 2007 στο παιχνίδι Αζαξιό – Ντιζόν της Λιγκ 2!

Στην μεγάλη γαλλική Λίγκα προβιβάστηκε την σεζόν 2010-2011. Στο τέλος του 2012 έγινε διαιτητής προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ και μάλιστα στις 14 Δεκεμβρίου χρησιμοποιήθηκε ώς αναπληρωματικός διαιτητής στην συνάντηση της Στεάουα Βουκουρεστίου με την κυπριακή ΆΕΚ Λάρνακας για το Europa League.

Αυτό θα είναι το πρώτο διεθνές παιχνίδι που θα σφυρίξει ως πρώτος διαιτητής. Ακόμα δεν έχουν γίνειν γνωστοί οι βοηθοί του, αλλά εκτιμάται ότι θα προέρχονται και αυτοί από την Γαλλία…