Ελληνικές επιτυχίες με θρακιώτικες πτυχές στο Γουίμπλεντον!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με την κατάκτηση του τίτλου στο απλό των ανδρών από τον Άντι Μάρεϊ, που νίκησε δυσκολότερα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 3-0 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος βρετανός που τα καταφέρνει από τον θρυλικό Φρεντ Πέρι πριν 77 χρόνια, ολοκληρώθηκε το φετινό τουρνουά Γουίμπλεντον.

Μία ημέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, είχε ολοκληρωθεί το τουρνουά των γυναικών με την γαλλίδα Μπαρτολί να επικρατεί,  σε ένα τουρνουα που χαρακτηρίστηκε από πολλές εκλήξεις και έναν τελικό που είχε και ελληνική παρουσία. Βλέπετε, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η Ελληνίδ Εύα Ασδεράκη, καταγόμενη από την Χαλκίδα αλλά που είχε έρθει παλιότερα σε συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Η Ασδεράκη σε παλιότερες δηλώσεις της είχε χαρακτηρισει όνειρο ζωής να διαιτητεύσει κάποτε έναν τελικό στο Γουίμπλεντον, που αποτελεί κάτι σαν την Μέκα του παγκοσμίου τένις και να που τα κατάφερε.

Όμως δεν ήταν η Ασδεράκη η μοναδική Ελληνική επιτυχία στην διοργάνωση. Οι Ελληνοαυστραλοί Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης κατέκτησαν τον τίτλο του Γουίμπλεντον στο διπλό των juniors. Οι ελληνικής καταγωγής Αυστραλοί κατατρόπωσαν τους αντιπάλους τους, τον Έντζο Κουακό από τη Γαλλία και τον Στέφανο Ναπολιτάνο από την Ιταλία, στον τελικό του διπλού των juniors, καθώς επικράτησαν με 6-2, 6-3.

Έτσι, έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, που είναι ο δεύτερος φέτος για τον Κύργιο σε Γκραν Σλαμ, καθώς είχε αναδειχθεί νικητής στο μονό του Αυστραλιανού Όπεν. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με ομογενειακά μέσα ενημέρωσης τγς Αυστραλίας, οι ρίζες του Κύργιου αλλά και κυρίως του Κοκκινάκη έλκουν από την ευρύτερη περιοχή μας, χωρίς όμως να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες καθώς άλλωστε αμφότεροι γεννήθηκαν στην Αυστραλία και έχουν αυτήν την υπηκοότητα…