Δείτε την παρουσίαση των υποψήφιων πόλεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Η Μαδρίτη, η Κωνσταντινούπολη και το Τόκιο απάντησαν στις ερωτήσεις τις Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελική ευθεία για την επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2020.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι υποψήφιες πόλεις παρουσίασαν τις προτάσεις ενώπιον της γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ.

Από τα συνολικά 100 μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τα 86 ήταν παρόντα στις διαδικασίες.

Αυτή εξάλλου ήταν και η πλέον κομβική στιγμή στην πορεία προς την επιλογή της 7ης Σπετεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, που θα διεξαχθεί στο Μπουένος Άιρες.

Η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, λόγω των διαδηλώσεων τον περασμένο μήνα, που έγιναν παράλληλα με τα άδεια στάδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ20 αλλά και τα προβλήματα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.

Μετά από όλα αυτά, η Κωνσταντινούπολη έχασε τον τίτλο του φαβορί. Οι ειδικοί θεωρούν πως το προβάδισμα ανήκει στο Τόκιο, καθώς η Μαδρίτη περνάει δύσκολες στιγμές οικονομικά. Και οι τρεις πάντως παρουσίασαν το βίντεο της υποφηψιότητάς τους. Δείτε το…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/HI3ErDjr4BY?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]