Άρδας 2013: Δείτε όλες τις αθλητικές δράσεις και το πλήρες πρόγραμμα συναυλιών!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, πέρα από τις καθιερωμένες πλέον συναυλίες, προβλέπει η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Άρδα που διοργανώνεται για 19η χρονιά, στις μαγικές όχθες του ποταμού του Β. Έβρου που ενώνει τρεις λαούς, τρεις πολιτισμούς. Εκεί για πέντε ημέρες οι νέοι -μικροί και… μεγαλύτεροι- συναντιούνται! Μουσικές συναυλίες και παράλληλες αθλητικές και λοιπές δράσεις δημιουργούν ένα μοναδικό, πραγματικά, πολιτιστικό γεγονός που ταράζει τα δεδομένα και ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός πάρτι δίπλα στο ποτάμι.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, στις φετινές εκδηλώσεις θα υπάρξει μεγάλη παραδοσιακή παλαίστρα με συμμετοχές από αθλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία. Επίσης, προγραμματίζεται ποδηλατοδρομία με συμμετοχές ποδηλατών και από τις τρεις χώρες. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, θα πραγματοποιηθεί αγώνες μπιτς βόλεϊ, αλλά και τουρνουά ποδοσφαίρου. Επίσης, σε συνεργασία με τις τοπικές αυτοκινητιστικές λέσχες θα υπάρξουν και φέτος αγώνες 4×4 ενώ ως συνήθως, θα διοργανωθούν πρωταθλήματα σκάκι και τάβλι για τους συμμετέχοντες, καθώς και fanny games. Τα σπορ θα παίξουν και φέτος σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων. Αλλά το πιο σημαντικό σκέλος θα είναι ασφαλώς οι συναυλίες.

Ο Στέλιος Ρόκκος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Στάθης Δρογώσης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θοδωρής Οικονόμου, ο Lava, αλλά και μπάντες όπως οι Professional Sinerz, οι Μikro, οι Μπλε, οι Μέλισσες, οι Κόζα Μόστρα, το Κακό Συναπάντημα και πολλοί – πολλοί ακόμη αγαπημένοι καλλιτέχνες, θα προσφέρουν φέτος ανεπανάληπτες βραδιές και ξενύχτια σ’ αυτό το Σταυροδρόμι του Πολιτισμού, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας από την Τετάρτη 24 Ιουλίου ως και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις όχθες του ποταμού Άρδα για πρώτη φορά το 1995. Κάποιοι “ανήσυχοι” νέοι στο ακριτικό χωριό Καστανιές ονειρεύτηκαν στο ποτάμι τους – μια ανάσα από το τριεθνές σύνορο Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας – ένα μουσικό, κατασκηνωτικό φεστιβάλ, μια πολιτιστική συνάντηση των νέων των τριών χωρών. Σύντομα, το φεστιβάλ έγινε θεσμός και αγαπημένος προορισμός, όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των καλλιτεχνών. Η τελευταία Τετάρτη του Ιουλίου μαρκάρεται στα ημερολόγια, η διαδρομή με το τρένο ως τις Καστανιές αποτελεί για τους περισσότερους το σήμα κατατεθέν της έναρξης των εναλλακτικών τους διακοπών, το stage της Νησίδας έγινε χώρος ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και ο Άρδας, στην πορεία του χρόνου, απέδειξε πως υπάρχει χώρος για όλους!

Στο γαλήνιο και ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, στη δροσιά που προσφέρουν οι πανύψηλες λεύκες, τα πλατάνια και τα καθαρά νερά του ποταμού, οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πενταήμερο εναλλακτικών διακοπών και ένα πλήθος εκδηλώσεων, δράσεων και συναυλιών, με τον οικονομικότερο τρόπο! Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, οι τρεις χώρες ενώνονται με ποδηλατοδρομία, χορευτικά συγκροτήματα, μεγάλη παραδοσιακή παλαίστρα,  αγώνες ποδοσφαίρου, beach volley, 4×4, μουσικά συγκροτήματα,  θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες  για πέντε ημέρες, από το πρωί ως… το άλλο πρωί! 

Το ThrakiSportS παρουσιάζει ολοκληρωμένο το μέχρι στιγμής συνοπτικό πρόγραμμα, ενώ ως χορηγός επικοινωνίας του φετινού φεστιβάλ, όπως και το “Ράδιο Έβρος” άλλωστε, θα κληρώσει τις επόμενες μέρες δέκα δωρεάν διπλά free pass για όλο το πενθήμερο των εκδηλώσεων αλλά και μεμονωμένα εισιτήρια για κάθε βραδιά ξεχωριστά. Αναλυτικα: 

Τετάρτη 24 Ιουλίου
Υποδοχή κατασκηνωτών, επισκεπτών, Βούλγαρων, Τούρκων και Ελλήνων ποδηλατών, από τους οικοδεσπότες τοπικούς συλλόγους Καστανεών.
Η “Συνάντηση” αρχίζει από το μεσημέρι με τα “Χάλκινα της Καστοριάς” και ένα μοναδικό θέαμα που προσφέρει η μεγάλη παραδοσιακή παλαίστρα με Τούρκους, Βούλγαρους και Έλληνες αθλητές.

Art Stage: 

Μουσικό Πλήρωμα
 
Κεντρική σκηνή:
Professional Sinnerz
Μύρωνας Στρατής & Ησαΐας Ματιάμπα
Στέλιος Ρόκκος
 
Νησίδα:
Electrobalkana
Kazoo
Sonic Path
 
Πέμπτη 25 Ιουλίου
 
Art Stage:
Παραδοσιακά Χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία
 
Κεντρική σκηνή:
Mikro
Μπλε
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
 
Νησίδα:
Alcalica
Κάππα Ζεύκιν
God’s Desire
 
Παρασκευή 26 Ιουλίου

Art Stage:
“NEFES” Δήμου Αδριανούπολης Τουρκίας: Παράσταση μοντέρνου χορού

Κεντρική σκηνή:
Μέλισσες
Γιάννης Κότσιρας & Στάθης Δρογώσης
Pink Floyd Tribute (Σύλ. Μουσικών & Φίλων Μουσικής “Δ. Αραμπατζής”)

Νησίδα:
Theodore
Οιωνός

 
Σάββατο 27 Ιουλίου

Art Stage:
Παράσταση μοντέρνου & latin χορού
Θεατρική παράσταση “ο Μπακαλόγατος” από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Κεντρική σκηνή:
Koza Mostra
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Lava

Νησίδα:
Χίλια Χρόνια
Party in the Box
Αλέξανδρος Μπελλές: “Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη”

 
Κυριακή 28 Ιουλίου

Art Stage:
Γιώργος Ιωαννίδης: Συναυλία με μπουζούκια
Desperado
Θοδωρής Οικονόμου: “Από την Οδύσσεια στην Ιθάκη του Καβάφη”
 

Κεντρική σκηνή:
Encardia
Κακό Συναπάντημα
Γιάννης Αγγελάκας

Νησίδα:
48 Ώρες
Clock Wise
Ορχήστρα Γιώργου Γκοστίδη – Γλέντι λήξης

 
Παράλληλες δράσεις
Μεγάλη παραδοσιακή παλαίστρα (GR,TU,BG) / Ποδηλατοδρομία (GR,TU,BG) / Αγώνες Beach Volley (GR,TU,BG) / Αγώνες 4×4 (GR,TU,BG) / Τουρνουά ποδοσφαίρου (GR,TU,BG) / Παραδοσιακοί & μοντέρνοι χοροί (GR,TU,BG) / Graffiti ( GR,TU) / Καλλιτεχνικά εργαστήρια χορού, εικαστικών, θεάτρου / Πρωταθλήματα σκάκι, τάβλι, χαρταετών / fanny games / Θεατρικές παραστάσεις / Κοινωνικές & Ενημερωτικές δράσεις – Εθελοντική Αιμοδοσία
 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Τιμές Εισιτήριων:

Ημερήσια είσοδος & κατασκήνωση: 8 ευρώ
Πενταήμερο εκπτωτικό εισιτήριο: 25 ευρώ
Πενταήμερη Κατασκήνωση (εκπτωτικό εισιτήριο): 35 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα:
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη:
MUSICLAND
Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr |www.ticketarena.gr | www.123tickets.gr