Ριζικές αλλαγές στην ΕΠΣ Ξάνθης, τελικά δύο όμιλοι στην Β’ και ένας στην Α’ Κατηγορία

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σημαντικές αλλαγές προέκυψαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται μετά από… κλήρωση! Ένας όμιλος στην Α’ με 15 ομάδες (μπορεί και 14 σε περίπτωση που  ο Ορφέας Ξάνθης κληθεί να ανέβει στην Δ’), και δύο όμιλοι στην Β’ Κατηγορία, της οποίας ο διαχωρισμός θα γίνει στην κλήρωση του Αυγούστου.

Αναπάντεχο ήταν το αποτέλεσμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης, όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα αλλά με τον τρόπο.

Οι δύο προτάσεις που κλήθηκαν να ψηφίσουν τα σωματεία της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν Α (δύο όμιλοι στην Α’ και ένας στην Β’) και Β (ένας όμιλος στην Α’ και δύο όμιλοι στην Β’). Και όμως, εκεί που θα περίμενε κανείς να βγει μια άκρη από την ψηφοφορία με την συμμετοχή 37 σωματείων, προέκυψε… ισοψηφία! Βλέπετ, 16 ομάδες ψήφισαν την πρόταση Α όσες ήταν τελικά και οι ομάδες που ψήφισαν την πρόταση Β’, ενώ 5 ομάδες ψήφισαν “παρών”.

Την λύση κλήθηκε  να δώσει η… κλήρωση, με την πρόταση τελικά που πέρασε να είναι η Β. Κατά συνέπεια, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει ένας όμιλος στην Α’ Κατηγορία και δύο όμιλοι στην Β’ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης…