Κ. Μπανιώτης: Ο Μεσογειονίκης που συνεχάρη ο υπουργός αλλά κανείς ντόπιος πολιτικός…

Γράφει από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μια εβδομάδα μετά την ανάδειξη του Κώστα Μπανιώτη σε Μεσογειονίκη, με επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Θράκης, ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων, ατομικό ρεκόρ του Αθλητή και μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, αίσθηση προκαλεί ότι οι πολιτικοί της περιοχής μας που σε άλλες περιπτώσεις σπεύδουν για ψύλου πήδημα να βγάλουν συγχαρητήριες ανακοινώσεις, αυτή τη φορά ξέχασαν να το κάνουν, προφανώς έχοντας το μυαλό τους στις καλοκαιρινές διακοπές – και στο γεγονός ότι δείχνουν να αργούν ακόμα οι εκλογές.

Επικοινωνήσαμε σε ανθρώπινο επίπεδο με το Κώστα Μπανιώτη, να τον συγχαρούμε για την μεγάλη επιτυχία του. Μια επιτυχία που μαζί με τις υπόλοιπες των αθλητών του στίβου, “υποχρέωσε” το νέο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό να αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, με αφορμή την εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας. «Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα 16 συνολικά μετάλλια που κέρδισαν οι Ελληνες αθλητές του στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας. Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά. Σας ευχαριστούμε για την άξια εκπροσώπηση της χώρας μας και προσβλέπουμε σε ακόμη πιο σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον», αναφέρει η επιστολή.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν κατακλυστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης από συγχαρητήριες δηλώσεις τοπικών φορέων και το κινητό του Κώστα Μπανιώτη να μην έχει πάψει να χτυπά για την επιτυχία, τίποτα δεν συνέβη. “Νομίζω ότι ένας – δύο το πολύ να πήραν τηλέφωνο τον πατέρα μου, αλλά εμένα κανείς”, μας είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια όταν τον ρωτήσαμε, ενώ αμέσως έσπευσε να μας ευχαριστήσει  για τα δημοσιεύματά μας και την έκταση που δώσαμε στην επιτυχία του ως ThrakiSportS (αν είναι δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο να μας ευχαριστεί αθλητής επειδή προβάλαμε στην έκταση που όφειλαν να προβάλουν όλοι το γεγονός ότι ένας Θρακιώτης αθλητής αναδείχθηκε Μεσογειονίκης και μάλιστα με μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο, ξεπερνώντας τον εαυτό του).

Βέβαια, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ο Κώστας Μπανιώτης δεν εξέφρασε καμία απογοήτευση, αφού αφενός έχει συνηθίσει από το άθλημά του να πραγματοποιεί έναν μοναχικό αγώνα, αφετέρου είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του. Αλλά αν κάνει κανένα μπαμ τον άλλο μήνα, επαναλάβει μια τέτοια εμφάνιση στην Μόσχα και τον δούμε να γυρίζει με κανά μετάλλιο στο στήθος και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (εκεί που έχει βάλει στόχο να βρεθεί το ThrakiSportS, όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα με θρακιώτικο ενδιαφέρον), τότε φυσικά, όλοι θα τρέχουν όχι απλά για συγχαρητήριες ανακοινώσεις και δηλώσεις, αλλά και για φωτογραφίες…