Αποκάλυψη: Αυτοί θα αποφασίσουν αν θα παίξει ο Ευρωπαίος Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Τις προσεχείς ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον θα μπορέσει να παίξει τους αγώνες του ο Εθνικός εκεί.

Σε επικοινωνία που είχε το ThrakiSportS με την πρόεδρο της συγκεκριμένης επιτροπής Μαρία Έλενα Ουμς – Βαν ντε Μπεργκ, επιβεβαιώθηκε ότι η μίνιμουμ χωρητικότητα σε αγώνες των ευρωπαϊκών κυπέλλων οφείλει να είναι 1.000 θέσεις, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι πάντοτε μπορεί να υπάρξει αλλαγή έδρας, ώστε να οριστεί άλλο γήπεδο ως έδρα για την φιλοξενία των ευρωπαϊκών αγώνων. Επομένως ΔΕΝ ισχύει αυτό που είχε ειπωθεί από τα πιο επίσημα χείλη του ΤΑΑ Εθνικός, ότι από την στιγμή που δηλώθηκε ως έδρα το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, οι αγώνες οφείλουν να γίνουν εκεί και σε περίπτωση που αυτό δεν πληρεί τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, θα αποκλειστεί η ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μάλιστα, η ίδια η αρμόδια εκπρόσωπος της CEV, στην οποία απευθυνθήκαμε, επισημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν κάποιες κινητές κερκίδες, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο μίνιμουm αριθμός των 1.000 θέσεων, αλλά “φυσικά η ομάδα μπορεί πάντα να αιτηθεί να παίξει τους εντός έδρας αγώνες της σε άλλο στάδιο, το οποίο εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κυπέλλων”. Μάλιστα, από την CEV, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, μας ενημερώνουν ότι μέσα στην εβδομάδα όλοι οι σύλλογοι που μετέχουν στα επόμενα ευρωπαϊκά κύπελλα θα λάβουν μια επιστολή από την CEV ώστε σε περίπτωση που δεν εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις της CEV, ώστε έγκαιρα να γίνουν οι όποιες αλλαγές χρειαστούν.

Με δυο λόγια, συνοψίζοντας το ρεπορτάζ (μέρος του οποίου βγάζουμε, θέλοντας να μην εκθέσουμε περισσότερο ανθρώπους και καταστάσεις με όσα έχουν ισχυριστεί μέχρι τώρα και την προσωπική επίθεση που έκαναν εναντίον μας):

Πρώτον, τις επόμενες μέρες θα περάσει από έλεγχο το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Το αν η έδρα κριθεί ακατάλληλη η όχι, θα αποφασιστεί από τα άτομα της φωτογραφίας, που απαρτίζουν την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Πιθανότατα ένα από αυτά θα κληθεί να έρθει στην Θράκη.

Δεύτερον, ακόμα και αν η έδρα κριθεί ακατάλληλη, θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει κάποια άλλη όπως διαβεβαιώνει το ThrakiSportS η ίδια η CEV. O Εθνικός ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα λόγω της ακαταλληλότητας της έδρας του, όπως είχε ισχυριστεί η διοίκησή του.

Αυτά για την ώρα…