Η Skoda Ξάνθη παραχωρεί το γήπεδό της για τις εξετάσεις νέων οδηγών δικύκλων!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στο πάρκινγκ του… Skoda Ξάνθη Arena, του γηπέδου δηλαδή της ομάδας στα Πηγάδια, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών δικύκλων, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μαζί με υπευθύνους υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος χώρος, που βρίσκεται στο πάρκινγκ του σταδίου της Skoda στα Πηγάδια, παραχωρήθηκε δωρεάν από την ΠΑΕ στην Περιφερειακή Ενότητα για να χρησιμοποιείται σε κάθε εξέταση υποψήφιων οδηγών και όχι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μια χαρακτηριστική περίπτωση που αντί να έρχεται ομάδα και να ζητά από το κράτος, έρχεται η ομάδα να το βοηθήσει και μάλιστα χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος χώρος, που ήταν στην περιοχή της οδού Θ. Δούκα, δίπλα στον Όμιλο Αντισφαίρισης, ως γνωστόν, ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου που, σε αντίθεση με την ΠΑΕ, απαίτησε την έξωση της Περιφέρειας εφόσον δεν καταβάλλει ενοίκιο!!!

Όπως επισημαίνει το xanthipress, η νέα πίστα πληροί όλες τις νέες προδιαγραφές που υπάρχουν ενώ  όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, τους τελευταίους 6 μήνες δεν έγιναν εξετάσεις λόγω των προβλημάτων με το οικόπεδο της ΚΕΔ. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την παραχώρηση του μέρους όπως επίσης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε με την εξεύρεση του χώρου να προετοιμαστεί η απαραίτητη πίστα. “Με τη νέα χάραξη και το χώρο που υπάρχει”, σημείωσε, “οι εξετάσεις θα γίνονται με πλήρη ασφάλεια, κάτι που δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί στον ίδιο βαθμό, στην παλαιότερη πίστα”.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Δημήτρης Πολυμένης ανέφερε ότι στις νέες εγκαταστάσεις δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις και για τις τέσσερις κατηγορίες διπλωμάτων δικύκλων που εξετάζει η Διεύθυνση Μεταφορών. Μάλιστα η πίστα είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξετάζουν ταυτόχρονα δύο Επιτροπές, αν κριθεί σκόπιμο, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στο πρώτο διάστημα να καλύφθεί το κενό που υπήρξε από τους 6 μήνες κατά τους οποίους δεν έγιναν εξετάσεις.

Παράλληλα ο Προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος ευχαρίστησε του υπαλλήλους της υπηρεσίας του αλλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να είναι έγκαιρα έτοιμη η πίστα.