Εθνικός, Εντίρνε…συμμαχία

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Η πρώτη συλλογική επαφή των ομάδων στίβου της Αλεξανδρούπολης και της Αδριανούπολης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου στην γειτονική πόλη της Τουρκίας.

Αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες του ΜΓΣ Εθνικού βρέθηκαν στην όμορφη πόλη όπου έζησαν μια καταπληκτική φιλοξενία από τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας.

Από την πρωινή άφιξη στο γήπεδο, μέχρι την βραδινή αναχώρηση ήταν μαζί, ο πρόεδρος της ομάδας MemduhOnuz, η διευθύντρια του αθλητικού κέντρου της Αδριανούπολης EsraAkgunVilmaz, οι προπονητές της ομάδας στίβου EnderGaglayanκαι HakanCadirci, καθώς και ομάδα από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες της τοπικής ομάδας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με περιήγηση στους σύγχρονους χώρους του αθλητικού κέντρου Αδριανούπολης (γήπεδα στίβου, κολύμβησης, αθλοπαιδιών, πάλης, τζούντο, βάρη καθώς και γραφεία, εστιατόριο και ξενώνες αθλητών).

Στη συνέχεια με λεωφορεία της τοπικής Νομαρχίας η ομάδα μετακινήθηκε στο χώρο του σύγχρονου νοσοκομείου EKOL, βασικού χορηγού της Τουρκικής ομάδας.

Εκεί υποδέχθηκε τις ομάδες ο βοηθός αρχιάτρου του EKOLHastanesi, Prof.Dr.TuncayGaglarκαι ο Διευθυντής BahriBilen, οι οποίοι και παρέθεσαν γεύμα σε όλους, χορηγία του Νοσοκομείου.

Οι επικεφαλής των δύο ομάδων Κώστας Πατερόπουλος και Memduh Onuz αντάλλαξαν χαιρετισμούς και αναφέρθησαν στους στόχους της αθλητικής συνεργασίας, ενώ η ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού παρέδωσε λάβαρο, αναμνηστικές μπλούζες και διαφημιστικές σακούλες ενημέρωσης της περιοχής μας, προσφορά του Επιμελητηρίου Έβρου.

Η τουρκική ομάδα απεδέχθη πρόταση του ΜΓΣ Εθνικού επίσκεψης για αγώνες στίβου στην Αλεξανδρούπολη, το Φθινόπωρο.Στην συνέχεια έγινε ξενάγηση από την Τουρκική ομάδα στα κεντρικά μνημεία της πόλης και παρατέθηκε καφές με θέα το ποτάμι του Έβρου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και πάλι στο στάδιο με αγώνες επίδειξης στίβου μεταξύ ΜΓΣ Εθνικού, Αστεριού Αδριανούπολης και ΑΟ Ορεστιάδος, ομάδα που ταξίδεψε το απόγευμα προσκεκλημένη από τον Εθνικό.

Ο αποχαιρετισμός έγινε με συγκίνηση από όλους και με την υπόσχεση ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας αθλητικής συνεργασίας μεταξύ φίλων γειτονικών λαών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here