Ονειρο ήταν και πάει. Αποκλείστηκε από το Ουζμπεκιστάν η Εθνική των Γούτα και Ράνου…

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Η Εθνική Νέων παρουσιάστηκε… αδιάβαστη κόντρα στο Ουζμπεκιστάν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, γνωρίζοντας την ήττα 3-1 από τους Ασιάτες. Για ακόμα μία φορά δεν έπαιξε ο Δημήτρης Γούτας, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ράνος, όταν πλέπν είχαν όλα κριθεί.

Το «συγκρότημα» του Κώστα Τσάνα δεν μπήκε σωστά στον αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο 27’ με τον Μακστάλιεφ με ωραίο σουτ, έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με το πέναλτι του Σταφυλίδη (33’). Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, οι Ουζμπέκοι με δύο πέναλτι, του Σεργκέεφ (61’) και Ραχμάνοφ (83’) πήραν την πρόκριση.

Η εθνική πλήρωσε την… υπεροψία που έδειξε κόντρα στους Ασιάτες, καθώς είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Αμάνοφ και δέχθηκε το γκολ από τον Μακστάλιεφ στο 27’ σε μία φάση όπου φάνηκαν τα αμυντικά κενά του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος».

Η αντίδραση των διεθνών ήταν άμεση και στο 33’ ο Σταφυλίδης με πέναλτι έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, έπειτα από ανατροπή του Διαμαντάκου στην περιοχή. Όμως, στα επόμενα λεπτά, η Εθνική Νέων δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και πήγε με το ισόπαλο 1-1 στο ημίχρονο.

Στην «επανάληψη», οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπήκαν δυνατά και ήλεγξαν την αναμέτρηση, αλλά στο 60’ οι Ασιάτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κουρμπέλη, με τον διαιτητή να δείχνει την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα στον Έλληνα άσο και ο Σεργκέεφ έδωσε νέο προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους στην αναμέτρηση.

Στα επόμενα λεπτά, οι διεθνείς, με αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τη συνέχεια ή τουλάχιστον να… οδηγήσουν την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά για μία ακόμα φορά, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Αμάνοφ.

Όλα τελείωσαν στο 83’ όταν ο Ουριμπόεφ ανετράπη εντός περιοχής από τον Κωνσταντινίδη, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ραχμάνοφ δεν αστόχησε απέναντι από τον Καπίνο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, δίνοντας την πρόκριση στο Ουζμπεκιστάν, ενώ η Εθνική θα επιστρέψει στη… βάση της.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 86’ ο Γιουλντάσοφ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή, ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτα στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης και η Εθνική ηττήθηκε 3-1. Πλέον η Ελλάδα, που υπενθυμίζεται ότι είχε ως αρχηγό αποστολής τον Μάνο Γαβριηλίδη της ΕΠΣ Θράκης επιστρέφει στην Αθήνα. 

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλας (58’ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (73’ Ράνος), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (68’ Μπακασέτας).

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (Ακμαντιάν Μουσάεφ): Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81’ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ (89’ Γιουσούποφ), Σεργκέεφ (85’ Κχακίμοφ), Σαμπιρκοντιάεφ, Ουμπαϊντουλαέφ.