Νέα αρχή με παλιούς εξωδιοικητικούς παράγοντες στον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μία ώρα διάρκεια είχε η συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης (2/7) μέλη του ΔΣ του ΓΑΣ Κομοτηνή, μαζί με κάποια εξωδιοικητικά άτομα τα οποία όμως έχουν θητεύσει στο παρελθόν στην ομάδα της Κομοτηνής, σηματοδοτώντας έτσι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αλλά και τη νέα τάξη πραγμάτων που θα υπάρχει την προσεχή περίοδο.

Στην αρχή τον λόγο πήρε το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ακαδημιών, Πασχάλης Αθανασίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ έκανε αναφορά στην ομάδα των εξωδιοικητικών παραγόντων που θα βοηθήσουν φέτος και η οποία αποτελείται από τους γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης Στεπάν Ματεοσιάν, Ανέστη Πέτρογλου, Νίκο Σκοπιανό και Στέλιο Κυριαζίδη.

Σαν πρώτος στόχος από την ομάδα αυτή – η οποία έχει βρεθεί ήδη αρκετές φορές – έχει τεθεί να ανοίξει η οικογένεια του ΓΑΣ, να βγει περισσότερο μπροστά στην Κομοτηνή και να ενεργοποιήσει τους παλιούς παίκτες για να βοηθήσουν και αυτοί. Επίσης θα γίνει μεγάλη προσπάθεια εύρεσης χορηγών γιατί οι επιχορηγήσεις έχουν λιγοστέψει. Ο δεύτερος στόχος είναι να γεμίσουν με παιδιά οι ακαδημίες, αλλά και τα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ομάδας, ώστε μελλοντικά να υπάρχουν περισσότεροι παίκτες από την Κομοτηνή στην ανδρική ομάδα, αλλά και να βγούνε και άλλα μεγάλα ονόματα όπως της ομάδας που μεσουρανούσε στα τέλη της δεκαετίας του 80′ με αρχές 90′. 

Στην συνέχεια από τον έφορο του ανδρικού τμήματος Θανάση Καλαμάτα έγινε μία ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας θα είναι ο Νεοκλής Λεμονίδης. Δεν υπήρξε αναφορά στους λόγους της αντικατάστασης, αφέθηκε όμως να εννοηθεί ότι επιθυμία των διοικούντων είναι να παραμείνει ο Τάκης Φωτεινάκης στις ακαδημίες. Μάλιστα, του ζητήθηκε πλάνο για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα, ενώ στόχος είναι να υπάρξει ένα ενιαίο πλάνο για όλα τα τμήματα και συνεχείς συναντήσεις των προπονητών για την πραγματοποίησή του. Η ομάδα φέτος θα έχει στην σύνθεσή της περισσότερους κομοτηναίους παίκτες και για τον λόγο αυτό έχει γίνει κρούση σε αθλητές που έφυγαν από τον ΓΑΣ να επιστρέψουν πίσω, όπως ο Κίμωνας Λεχούδης.

Στο γυναικείο τμήμα συνεχίζει ως προπονητής ο Μανώλης Παπαδόπουλος, ενώ οι άνθρωποι της διοίκησης, αν και η ομάδα έχει υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα, παρακολουθούν τις εξελίξεις μήπως και κληθούν να παίξουν τελικά στην Α2 σε αντικατάσταση κάποιας άλλης ομάδας. Πάντως με τα μέχρι στιγμής οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, αλλά και με το γεγονός ότι θα υπάρξει ενιαίος όμιλος στον βορρά – άρα και ταξίδια ως την Λευκάδα και το Βόλο – κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. 

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να βοηθήσουν στα προβλήματα που υπάρχουν στο κλειστό γυμναστήριο του οποίου η οροφή στάζει όταν βρέχει, ενώ τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στο παρκέ, το οποίο από τα νερά που έχει απορροφήσει άρχισε να φουσκώνει.