Μητροπολίτης Παντελεήμων: Τέρμα η Ξάνθη, πλέον είμαι μόνο Πανθρακικός!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Δεν είμαι Ξάνθη αλλά… Πανθρακικός. Αυτό είπε ξεκάθαρα κατά την τέλεση του αγιασμού ενόψει της νέας σεζόν ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας, απαντώντας στους… επικριτές του για την συμπάθεια που κατηγορούνταν ότι είχε για την Ξάνθη.

“Είχα έρθει στο γήπεδο στο παιχνίδι με την Ξάνθη, που δεν στέφθηκε από επιτυχία για την ομάδα μας. Πολλοί τότε με κατηγόρησαν ότι ήρθα για την Ξάνθη. Ήταν το προηγούμενό μου πλήρωμα, εκεί υπηρέτησα για χρόνια, την αγαπώ την περιοχή αλλά τέρμα πια η Ξάνθη. Είμαι Πανθρακικός πλέον και θα είμαι κοντά σας και θα προσεύχομαι για την επιτυχία της ομάδας μας, ακόμα και τις φορές που δεν θα βρίσκομαι στο γήπεδο”, είπε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων προς παίκτες, προπονητές και διοικούντες της ομάδας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, που ανέλαβε καθήκοντα την άνοιξη μετά την κοίμιση του πρώην μητροπολίτη Δαμασκηνού, υπηρετούσε για πολλά χρόνια στην Ξάνθη πριν του αναθέσει η Ιερά Σύνοδος την κεφαλή της Εκκλησίας στο νομό Ροδόπης. Μάλιστα, λέγεται ότι επέλεξε κατά την χειροτόνισή του σαν όνομα το Παντελεήμων προς τιμήν του πνευματικού του πατέρα, που είναι ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Υπενθυμίζεται ότι και ο τελευταίος είχε σπεύσει, όπως κάθε χρόνο, να τελέσει τον αγιασμό στην Skoda Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα συνέβησαν στην επίσημη πρώτη του Πανθρακικού, σε λίγο στην ενότητα “ποδόσφαιρο”…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΤΟ “ΕΛ ΘΡΑΚΙΚΟ” ΤΟΥ ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ