Δυναμική Ξανθιώτικη παρουσία στο Olympus Marathon

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάνννης

–  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Olympus Marathon 2013 που διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλο τον κόσμο!

Ανάμεσα στους υπεραθλητές ήταν και οκτώ Ξανθιώτες που αγωνίστηκαν κόντρα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κυρίως στην ορεινή ζώνη του Ολύμπου και τα πήγαν περίφημα!

Αναλυτικά η θέση που πήραν στη γενική κατάταξη, σύμφωνα με το olaxanthi: Πασχάλης Μπερετζίκης 56η θέση(φωτο), Ιωάννης Πυργελής 68η θέση(φωτο), Θεόδωρος Ευσταθιάδης 207η θέση, Χρήστος Ευστρατίου 329η θέση, Παντελής Γενιτζές 361η θέση, Γρηγόρης Λαμπάκης 390η θέση, Χρίστος Νεστορίδης 417η θέση, Χαράλαμπος Μακρής.

Συμμετείχε επίσης ο Χρήστος Σταυριανίδης από τη Δράμα, ο οποίος είναι ο προπονητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Πήγασος» που κατέκτησε την 45η θέση.

Για την ιστορία, νικητής στον 10ο Olympus Marathon σε χρόνο 4:44:52  ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Ακολούθησαν οι Hernandez Gispert Jessed και Bokoc Jancek. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά από την αρχή του αγώνα και γύρω στη 1 ώρα τον ακολούθησε ο πολύ δυνατός και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, ο Ισπανός Ερνάντεζ Γκίσπερτ Τζέσεντ, αλλά δεν είχε υπολογίσει το πόσο καλά προετοιμασμένος ήταν ο Θεοδωρακάκος.

Ο αθλητής του Νίκου Πολιά αποσπάστηκε και μετά έτρεχε ουσιαστικά μόνος του με αντίπαλο το χρονόμετρο. Φυσικά η διαδρομή είναι μαγευτική και οι δρομείς φθάνουν κάτω από Μύτικα (2.918μ.), δηλαδή να ξεκινούν από το Δίον και συγκεκριμένα από το Ναό του Δία και φθάνουν μέχρι το… θρόνο του Δία, δηλαδή από τα 0μ. υψόμετρο στα 2.800μ. περίπου…