Σκοπευτικοί αγώνες με προσομοίωση …ρομποτικά θηράματα στην Κομοτηνή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Σεμινάριο σκοποβολής και για πρώτη φορά αγώνες υψηλού επιπέδου διοργανώνει σήμερα Κυριακή ο κυνηγετικός σύλλογος Κομοτηνής, όπως έχει επισημάνει το ThrakiSportS. Μια διοργάνωση που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κυνηγών και όχι μόνο καθώς το σεμινάριο, απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους. 

Πρόκειται για σκοπευτικό σεμινάριο με πήλινους δίσκους και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της σκοποβολής σε ένα πλήρες γήπεδο σκοποβολής Sportig.  Το σεμινάριο διοργανώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου, από τις 10:00 το πρωί στο χώρο του σκοπευτηρίου «Ωρίων», δηλαδή το πεδίο βολής Συμβόλων-Κομοτηνής, στους πρόποδες του δάσους Νυμφαίας. 

«Οι αγώνες είναι κυνηγετικών δυνατοτήτων», είπε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Γιάννης Ρεφειάδης στον “Χρόνο”. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι μία μοναδική διοργάνωση σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Κομοτηνή ένα σεμινάριο σε ένα γήπεδο Sportig. Με τη βοήθεια του κυνηγετικού συλλόγου έχουμε στο χώρο του πεδίου βολής σκοπευτηρίου του “Ωρίων” τοποθετήσει πέντε μηχανές ρομποτικές. Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη άλλο παρόμοιο σκοπευτήριο. Εκεί έχουν τοποθετηθεί πέντε ρομποτικές μηχανές και θα γίνει προσομοίωση πετάγματος θηραμάτων. Οι αγώνες αυτοί είναι ουσιαστικά κυνηγετικών ικανοτήτων μπορώ να πω. Έχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσα. Είναι δωρεάν για τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου. Για όλους όσους έρθουν να ρίξουν μια ματιά είναι δωρεάν, απλώς τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου θα συμμετέχουν και σε κάποια βράβευση που θα γίνει. Θα υπάρχουν κύπελλα  και κάποια δώρα».

 

Μέχρι 100 συμμετοχές μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση, ενώ το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχουν συμμετοχές όπως είπε ο κ. Ρεφειάδης από την Ορεστιάδα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Κυνηγοί που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των αγώνων σ΄ ένα πλήρες γήπεδο σκοποβολής Sportig σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή. «Βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και είναι ένας τρόπος να φέρουμε κοντά τους κυνηγούς, να τους φέρουμε κοντά στα σκοπευτήρια, γιατί το σεμινάριο έχει το σκοπό να τους διδάξει την ασφαλή χρήση του κυνηγετικού όπλου. Φυσικά προηγούνται οι κανόνες ασφαλείας στα σκοπευτήρια, να μάθουν πώς να κινούνται μέσα στα σκοπευτήρια και να αποκτήσουν πλήρη γνώση της δυνατότητα του όπλου που κρατούν στα χέρια τους. Αυτό κάνει πιο ασφαλή και την κυνηγετική συμπεριφορά με το όπλο στα χέρια, αλλά και για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν στο αθλητικό κομμάτι πλέον. Τους ανοίγει μια επόμενη πόρτα, για να μπορέσουν».

Οι διοργανωτές γνωρίζουν ήδη ότι έχουν συμμετοχές, από Χρυσούπολη, Σέρρες, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και πολλές άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Είναι σημαντική διοργάνωση σημείωσε ο κ. Ρεφειάδης υπενθυμίζοντας ότι η Κομοτηνή ανέδειξε έναν πρωταθλητή  σκοποβολής τον Παναγιώτη Αντωνιάδη.

«Σημαντικό είναι ότι τα βήματα που ξεκίνησε ο κυνηγετικός σύλλογος παραχωρώντας τη χρήση δύο μηχανών, προκειμένου να στηθεί το γήπεδο. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να αναδείξουμε τον πρωταθλητή Ελλάδας πέρυσι, τον Παναγιώτη Αντωνιάδη στην κατηγορία Γ1 και Β1. Έχουμε πάρει δηλαδή δύο χρυσά μετάλλια για την Κομοτηνή σε αυτούς τους αγώνες και έχουμε πάρει και την 6η θέση πανελλήνια. Αυτό ήταν η δουλειά 2,5 ετών περίπου. Συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα στου αθλητές και σκοπευτές, γιατί δίπλα στον κ. Αντωνιάδη εξελίσσεται και άλλος ένας από την περιοχή μας, ο Θεόδωρος Αρβανιτίδης. Και μας έφερε και ο ίδιος ένα μετάλλιο φέτος στη Γ κατηγορία και ελπίζουμε τώρα μέσα από αυτό σκοπευτικό σεμινάριο να καταφέρουμε να βγάλουμε καινούρια παιδιά και στα αθλήματα του Sportig». 

Συμπαραστάτη στην προσπάθεια του αυτή ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, έχει  την κυνηγετική Ομοσπονδία. Ο κ. Ρεφειάδης δέχθηκε τηλεφώνημα του αντιπροέδρου ο οποίος ενημερώθηκε για τη διοργάνωση και του υποσχέθηκε ότι και στο μέλλον, εφόσον βλέπει ότι υπάρχει δραστηριότητα από πλευράς του συλλόγου  στον τομέα αυτό, θα τον έχει δίπλα του, για «να μας στηρίζει και από τεχνικής άποψης κι από μηχανές». Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο διοργανώνεται σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου στο χώρο του σκοπευτηρίου «Ωρίων», δηλαδή το πεδίο βολής Συμβόλων-Κομοτηνής, στους πρόποδες του δάσους Νυμφαίας.