Πρωτιά και κύπελλο για τους Αλεξανδρουπολίτες Δαλακούρα, Κουμεντάκη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Σούπερ επιτυχία της Αλεξανδρούπολης και στο μπιτς βόλει. Οι Κώστας Δαλακούρας και Ραφαήλ Κουμεντάκης, ομάδα που εκπροσώπησε τον Εθνικό στο Beach Volleyleague 2013 που γίνεται στο Anima Club στη Σαρωνίδα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά επαγγελματιών αθλητών από τον βορρά.

Τα τουρνουά ανδρών σε βορρά και νότο, αποτελεί το νέο θεσμό της ΕΣΑΠ παρουσία πολλών παραγόντων και επώνυμων φίλων του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ. Το αντίστοιχο τίτλο στον όμιλο του νότου πήραν οι αθηναίοι Σταύρος Βλαχάκης / Νίκος Παπαγγελόπουλος που αγωνίζονται στον ΑΟ Κηφισιάς.

 Στον τελικό του βορείο ομίλου οι Κώστας Δαλακούρας / Ραφαήλ Κουμεντάκης νίκησαν τους Τάσο Τοζίδη / Γιώργο Καντώτη 2-1 (15-13, 11-15, 15-08). Στον τελικό του νοτίου ομίλου οι Βλαχάκης / Παπαγγελόπουλος νίκησαν τους Γιάννη Αλεξίου / Σπύρο Αναστασίου με 2-0 (15-12, 15-12).

Οι αθλητές της Αλεξανδρούπολης, αρχικά επικράτησαν των Δημήτρη Χαραλαμπίδη / Δημήτρη Εφραιμίδη με 2-1, και με το ίδιο σκορ των Τάσου Τοζίδη/ Γιώργου Καντιώτη, ενώ στον ημιτελικό κέρδισαν τους Τάσο Αναστασιάδη / Αργύρη Μαυροβουνιώτη με 2-0.

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑΠ και πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης.