Πρόκριση για την Εθνική U20! Στον πάγκο Γούτας και Ράνος! Κορώνα – γράμματα η πρωτιά…

Ανταπόκριση από Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Μάλι από το Μεξικό (4-1). Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα αυτό δεν είχαμε θρακιώτικη συμμετοχή, αφού τόσο ο Γούτας όσο και ο Ρανος έμειναν στον πάγκο.

Με την ισοπαλία αυτή, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς, όσους έχει και η Παραγουάη. Πλέον η πρωτιά του ομίλου θα καθοριστεί έπειτα από… κλήρωση, μια και οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια τέρματα στην επίθεση και το ίδιο παθητικό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Μεξικό με 3 βαθμούς, αφήνοντας στην τέταρτη το Μάλι που αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός παρέταξε με αλλαγές την Εθνική, προκειμένου να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Ωστόσο και πάλι δεν βρέθηκε χώρος για κάποιον Θρακιώτη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, με τους Κωνσταντινίδη (δεξιά), Σταφυλίδη (αριστερά) και Τριανταφυλλόπουλο-Κουρμπέλης (κεντρικό δίδυμο) στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης και στην επίθεση οι Λυκογιάννης (αριστερά), Κολοβός (δεξιά), Διαμαντάκος (κορυφή).

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες .έδειξαν διάθεση να βγουν στην επίθεση και να πετύχουν ένα τέρμα. Η Εθνική ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε τους διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 24’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Γκόμεζ έκανε «φράγμα» στον Διαμαντάκο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα. Την πρώτη την είχε πάρει στο 13’ σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Τριανταφυλλόπουλο, χτυπώντας στο πρόσωπο τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι διεθνείς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που είχαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μάταια. Χάθηκαν άλλες τρεις χαρακτηριστικέες ευκαιρίες, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την καλύτερη φάση του ημιχρόνου, όταν στο 45’ ο Σταφυλίδης έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μορέλ και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η Εθνική Νέων διατήρησε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Μέχρι το 68. Εκεί η υπεροχή του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» έφερε… καρπούς στο 68’ με τον Διαμαντάκο. Ο Σταφυλίδης εκτέλεσε το φάουλ και ο Έλληνας επιθετικός με κεφαλιά, νίκησε τον Μορέλ. Ωστόσο, το πλεονέκτημα της εθνικής δεν κράτησε πολύ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα, ο Μοντενέγκρο με πολύ όμορφο ανάποδο ψαλίδι, έκανε το 1-1 για την Παραγουάη.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα προσπάθησαν να πετύχουν δεύτερο τέρμα για να κατακτήσουν την πρώτη θέση, αλλά στο 80’ το δυνατό σουτ του Κολοβού πέρασε άουτ και τη ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Φουρλάνου στο 89’ έπειτα από φάουλ του Σταφυλίδη. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, ολοκληρώνοντας… χέρι χέρι τον 4ο όμιλο στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς και να περιμένουν την κλήρωση για το ποια θα κατακτήσει την πρώτη και ποια την δεύτερη θέση, ώστε να μάθουν και τον επόμενό αντίπαλό τους.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (36’ λ.τρ. Μουγαΐδης), Μπάλλας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κολοβός, Λυκογιάννης (60’ Γιαννιώτας), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (73’ Πέλκας).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Βίκτορ Γκένες): Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμεζ, Ραμίρεζ, Σανάμπρια (58’ Χιμένεζ), Γκονζάλεζ (46’ Μοντενέγκρο), Πίρις ντε Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας.