Ποιος κορυφαίος πολιτικός της Θράκης είναι ο λαμπαδηδρόμος;

Αποκαλύπτει ο Γιάννης Γιαγκίνης

– Το ThrakiSportS φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία από το μακρινό 1972 και την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, που είχε περάσει και από την Θράκη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου.

Ο νεαρός που βλέπετε στην θαμπή από το πέρασμα των ετών εικόνα δεν είναι άλλος από τον νυν υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, το μόνο στέλεχος από την Θράκη που μετέχει στη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ μετά τον ανασχηματισμό στις αρχές της εβδομάδας.

Ο βουλευτής Έβρου τότε είχε κρατήσει την ολυμπιακή φλόγα και είχε τρέξει μαζί της για περίπου ένα χιλιόμετρο, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, σαν μέλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, ο ίδιος ακόμα και σήμερα αναφέρει ότι αυτή η στιγμή είναι ενδεχομένως η πιο… σημαντική της αθλητικής του σταδιοδρομίας.

Το ThrakiSportSελπίζει πάντως να είναι σε θέση σύντομα να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα με τις άγνωστες αθλητικές πτυχές του νέου υφυπουργού Εξωτερικών, μιας και είναι ο μόνος Θρακιώτης που μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως έκανε άλλωστε με τον κομοτηναίο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη αλλά και τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και την άγνωστη σχέση του με την περιοχή μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ (ΚΑΙ… ΥΠΟΠΤΗ) ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ