Photos: Η απονομή στον Μπανιώτη, ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην Τουρκία και οι δηλώσεις του…

Ανταπόκριση από Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Για τη μεγάλη του επιτυχία την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα με νέο ατομικό και μεσογειακό ρεκόρ μίλησε ο Κώστας Μπανιώτης.

«Ήμουν σε καλή κατάσταση στην προπόνηση. Γι΄ αυτό και συμμετείχα σε αγώνες από νωρίς. Η εμπειρία που κέρδισα από αυτούς με βοήθησε κι έτσι ήρθε αυτή η επίδοση», είπε ο μεγάλος θρακιώτης πρωταθλητής, που αναδείχθηκε χρυσός μεσογειονίκης με επίδοση που αποτελεί την καλύτερη φετινή στην Ευρώπη και την δεύτερη κορυφαία στην Ελλάδα όλων των εποχών.

Για την προσπάθειά του να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ των 2.36μ του Λάμπρου Παπακώστα, που κρατά από το 1992, ο Μπανιώτης είπε: «Ο στόχος του πανελληνίου ρεκόρ είναι πολύ υψηλός. Το ρεκόρ το έχει ένας πολύ μεγάλος αθλητής. Δεν είναι εύκολο να έχεις τέτοιες προσδοκίες. Απλά κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Προσπαθείς για κάτι παραπάνω».

Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής που πέρασε τα 2.34 μέτρα και έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων. Το προηγούμενο το είχε ένας γνώριμος αθλητής, ο κύπριος Κυριάκος Ιωάννου με 2.30μ. από την προηγούμενη διοργάνωση του 2009 στην Πεσκάρα.

«Στους προηγούμενους Μεσογειακούς Αγώνες είχα έρθει δεύτερος με 2.28μ. Είχε κερδίσει ο Κυριάκος Ιωάννου. Έλειψε ο Κυριάκος σε αυτούς τους αγώνες. Θα ήθελα να του ευχηθώ να πάνε όλα καλά στο χειρουργείο και να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός», είπε ο Κώστας Μπανιώτης αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του συναθλητή του.

Πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, ο θρακιώτης άλτης δεν παρέλειψε και τις καθιερωμένες ευχαριστίες, που στάθηκαν κυρίως σε ένα πρόσωπο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου αλλά κυρίως τον προπονητή μου Γιώργο Τσούγκο για την υπομονή και την επιμονή του κάθε μέρα στο στίβο».

Ο Κώστας Μπανιώτης επιστρέφει την Παρασκευή στην Ελλάδα, καθώς πετά μέσω Κωνσταντινούπολης για την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο δεν προβλέπονται διακοπές, καθώς ο μεγάλος φετινός στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Μόσχας, στα μέσα Αυγούστου. Μέχρι τότε, ο Μπανιώτης προετοιμάζεται φορώντας ένα μπλουζάκι από αυτό του Βερολίνου, το 2009, όπου είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση σε ανοιχτό στίβο. Μέχρι που ήρθε φυσικά αυτό το χρυσό μετάλλιο…