Μπράβο Γιάννη! Στην υψηλότερη θέση Έλληνα στα draft του NBA ο Αντετοκούμπο!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην υψηλότερη θέση του draft του ΝΒΑ από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα έφτασε ο Γιάννης Αντετοκούμπο, γράφοντας τη δική του ιστορία. Ο 18χρονος (που μόλις πρόσφατα ελληνοποιήθηκε, μετά την παρέμβαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη) επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Με μια ελληνική σημαία στα χέρια και με την οικογένειά του στο πλευρό του, δυο γονείς που μετανάστευσαν από τη Νιγηρία και ήρθαν στην Ελλάδα ελπίζοντας να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή σε εκείνον και τον αδερφό του, ο Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγύρισε τη επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς, στο Νο15 του draft του NBA, την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας παίκτης!

Και το ακόμα πιο “ελληνικό”; Η πρώτη του κίνηση μόλις άκουσε τον Ντέιβιντ Στερν να λέει το όνομά του ήταν να κάνει έκπληκτος το… σταυρό του! Η Ελλάδα χάρη στον Αντετοκούμπο διαφημίστηκε και θα διαφημίζεται στον κόσμο του μπάσκετ. Ήδη άλλωστε, το τελευταίο δίμηνο υπερήφανα φορά την φανέλα με το εθνόσημο των μικρών εθνικών ομάδων στο στηθος.

Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία του. Το παιδί μπορεί να μην γεννήθηκε Έλληνας, αλλά στην Ελλάδα μεγάλωσε, στην Ελλάδα ανδρώθηκε μπασκετικά και ήταν επιθυμία του να δηλώνει Έλληνας. Μπορεί κάποιοι κύριοι της Χρυσής Αυγής να του αμφισβητήσουν αυτό το δικαίωμα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας χαίρεται με την επιτυχία και την ανέλιξή του. Και επειδή χρειάστηκε ο θρακιώτικος δάκτυλος για να συμβεί αυτό, παρακάμπτοντας την ελληνική γραφειοκρατία, αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία. Ήδη κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι η ελληνοποίηση του Αντετοκούμπο είναι το σημαντικότερο επίτευγμα που έχει να επιδείξει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον έναν χρόνο της παρουσίας του στο υπουργείο Εσωτερικών…

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/b4o6J1pOGbY?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]