Η επίσημη ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ για ΠΑΣ, ΠΑΟ (και εμμέσως Ξάνθη)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε την Πέμπτη η ΟΥΕΦΑ για τους λόγους που αποκλείστηκαν από τα ευρωπαϊκά κύπελλα ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο πρώτος αναπληρωτματικός Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα στην κλήρωση της περασμένης Δευτέρας για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ να βρεθεί η Ξάνθη.

Συμφωνα με την ανακοίνωση, η UEFA αποκλείει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Europa League), αφού όπως επισημαίνει δεν πληρούν τα κριτήρια του Financial Control Body και του Financial Fair Play. Αναλυτικά η απόφαση, την οποία μπορείτε να δείτε στην πρωτότυπη μορφή της στο site της ΟΥΕΦΑ κάνοντας κλικ εδω.

“To σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA, μετά την έρευνα που έγινε νωρίτερα τον Ιούνιο και μετά την συνάντηση του δικαστικού του επιμελητηρίου στη Νιόν της Ελβετίας , πήρε αποφάσεις σχετικά με δύο ελληνικές ομάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό.

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άδεια που δόθηκε και στις δύο ομάδες από την εθνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA δεν συνάδει με τους κανόνες αδειοδότησης της UEFA και με τους κανόνες του Financial Fair Play Regulations εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων.

Συνεπώς, ο ΠΑΣ Γιάννινα που βάσει της αθλητικής του επίδοσης είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League της σεζόν 2013/14 και ο Παναθηναϊκός έχοντας την καλύτερη θέση στην κατάταξη, θα ήταν ο πρώτος αντικαταστάτης του ΠΑΣ, αμφότεροι αποκλείονται από την εφετινή διοργάνωση.

Οι αποφάσεις αυτές είναι οριστικές. Οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)”.