Τα ταλέντα της Θράκης σε συγκεντρωτική προπόνηση

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Τα επίλεκτα κορίτσια από τους συλλόγους βόλεϊ όλης της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Καβάλα.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η συγκεντρωτική προπόνηση της προεθνικής ομάδας κοριτσιών της Α ΄Περιφέρειας της ΕΟΠΕ. Οι περιφερειακοί ομοσπονδιακοί προπονητές Χρήστος Κυριαζίδης και Ανέστης Γιαννακόπουλος, έχοντας στη διάθεσή τους 26 αθλήτριες ηλικίας 14-15 ετών από οκτώ συλλόγους της Θράκης καθώς και από τη Δράμα, Καβάλα, Χρυσούπολη, αξιολόγησαν το υλικό που είχαν στα χέρια τους, διέκριναν ταλέντο, προσόντα, ωστόσο σημείωσαν αρκετά που πρέπει να γίνουν στα μπλοκάκια τους. και το κυριότερο, η σκληρή δουλειά που απαιτείται για να φτάσουν κορίτσια και από τη Θράκη σε υψηλό επίπεδο, γιατί όχι και στα πρόθυρα της εθνικής κορασίδων. Επόμενο βήμα η Πτολεμαΐδα για κλιμακιακούς αγώνες περιφερειών από όπου θα γίνει και η τελική επιλογή για τις αθλήτριες που θα απαρτίσουν τη νέα εθνική ομάδα των επόμενων χρόνων.

Σε επικοινωνία που είχε το ThrakiSportS με τον Χρήστο Κυριαζίδη, ο Δραμινός υπεύθυνος προπονητής δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δουλέψουμε με πολλά παιδιά και αυτό είναι ένα στοιχείο από μόνο του που μας γεμίζει ικανοποίηση, αφού η Περιφέρειά μας γίνεται πρωταγωνίστρια. Είδαμε  ποσότητα αλλά και ποιότητα. Πλέον , με την Εθνική κορασίδων να αγωνίζεται σε λίγο καιρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανεβάζει τον πήχη αφού θα πρέπει να υπάρχει διάδοχη κατάσταση και να μπει ψηλά ο πήχης. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι πραγματικά σκληρή δουλειά. Το ταλέντο είναι καλό, αλλά από μόνο του δεν φτάνει».

Στην προπόνηση συμμετείχαν οι αθλήτριες (πρώτα τσα σωματεία και σε παρένθεση τα ονόματα):
ΑΟ Μαΐστρου (Ζαμπιτόγλου Α – Ζαμπιτόγλου Σ – Κοντοβού – Μπαρή)
ΑΟ Ορεστιάδας ( Γκιόρκα – Πασαλίδου)
Ερμογένης Ξάνθης ( Βουδούρη – Κερεμίτση – Κυριαζίδη)
Εβρος Σουφλίου (Τσιακίρη – Τσιαμίτα)
Θύελλα Φερών (Γκιόκα)
Σπάρτακος Διδυμοτείχου (Σταματοπούλου)
Νίκη Αλεξανδρούπολης (Βαλσαμίδου – Δαούτη – Κωνσταντινίδου – Μουρατίδου – Μπίζου – Πατσίδου)
ΑΕ Κομοτηνής (Αθανασίου – Γεωργιάδου – Γεωργιάδου – Κρυστάλη – Μάκρη – Σταμπούλη – Τσαπάρη)
ΑΟ Καβάλας (Βανδουλάκη – Κωνσταντέλη – Τσιαμπάνη – Τσουκαλά)
ΓΣ Δράμας (Τερζή – Τσακίρογλου – Δερμετζή)
ΑΟ Χρυσούπολης (Μιχαηλίδου – Λαχανά)
Ερμής Δράμας (Βροχίδου – Γαιτανίδου – Δερμετζή – Ελευθεροποπύλου – Καρυοφυλλίδου – Μαυρίδου – Σταμτσίδου)

Την προπόνηση παρακολούθησαν και βοήθησαν οι προπονητές των σωματείων και στο τέλος της προπόνησης έγινε τεχνική σύσκεψη – αξιολόγηση των κ. προπονητών με τους Κυριαζίδη – Γιαννακόπουλου