Τιμωρίες – σοκ από την ΟΥΕΦΑ στις ομάδες της Πόλης με επιπτώσεις και για στην Ελλάδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Με ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε η Φενερμπαχτσέ από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων της τουρκικής λίγκας της περιόδου 2010-11. 

Με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τιμωρήθηκε και η Μπεσίκτας λόγω και της δικής της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του τουρκικού πρωταθλήματος.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τον ΠΑΟΚ στο γκρουπ των ισχυρών για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.  Οι ισχυροί λοιπόν είναι πλέον η γαλλική Λυών, η ρωσική Ζενίτ του Γιούρι Λοντίγκιν, η Αϊντχόφεν, η Μεταλίστ Χάρκιβ και ο ΠΑΟΚ, έτσι πιθανοί αντίπαλοι του “δικεφάλου” είναι οι Ζάλτσμπουργκ, Νόρτζελαντ, Γκρασχόπερς, Ζούλτε-Βάρεχεμ και Μπούρσασπορ.

Η ομάδα της Προύσσας είναι αυτή που αντικαθιστά την “Φενέρ”, καθώς τιμωρήθηκε και η Μπεσίκτας με 1 χρόνο αποκλεισμό. Οι δύο σύλλογοι της Κωνσταντινούπολης, που έχουτν πολυάριθμους φίλους και στην Δυτική θράκη κυρίως από τον` χώρο της μειονότητας, είχαν κληθεί σε απολογία για στημένους αγώνες.

Όσον αφορά στα play-offs, οι Άρσεναλ, Μίλαν και Σάλκε θα είναι στους ισχυρούς, έτσι για να είναι στους ισχυρούς ξανά ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό τουλάχιστον τρεις από τις Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόφεν και Μεταλίστ Χάρκιβ.