Παπαδημητρίου: «Θα χαμογελάμε μετά τις 25 Ιουλίου»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο τεχνικός διευθυντής της Skoda Ξάνθη Γιάννης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον NovaSport fm, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της κλήρωσης για το Europa League, τονίζοντας πως αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του είναι να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις δύο ομάδες. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φουγκλαφιόρντουρ ή Λίνφιλντ: «Θα χαμογελάμε μετά τις 25 Ιουλίου, όταν θα γνωρίζουμε αν έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για δύο ομάδες που δεν τις ξέρουμε, αφού υποτίθεται πως είναι χαμηλής δυναμικότητας. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες και για τις δύο ομάδες, αν και η Λίνφιλντ έχει μεγαλύτερη ιστορία από την άλλη ομάδα».

Για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός μετά τη συμμετοχή της ομάδας: «Ναι, αλλάζουν τα πράγματα για την προετοιμασία. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε κάποιες μέρες νωρίτερα και έχουμε κάποιο χρόνο περισσότερο για να είμαστε πιο έτοιμοι. Αλλάζουν τα φιλικά προετοιμασίας και ο τρόπος που γίνονται οι προπονήσεις. Δεν θα αλλάξει, όμως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και θα κάνουμε όσα έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο και προέκυψε. Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Και για το μπαράζ δεν το περιμέναμε και πήγαμε και δώσαμε ένα μπαράζ-παρωδία με τον Παναθηναϊκό»

Για το αν είναι στόχο η διάκριση στην Ευρώπη: «Δεν θα αδιαφορήσουμε, από τη στιγμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την ίδια την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα ήμασταν έτοιμοι στις 18 Ιουλίου στο βαθμό που θα θέλαμε. Θα προσαρμοστούμε και η ομάδα στο πρώτο ματς να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για να υπερασπιστούμε το όνομα της ομάδας και της Ελλάδας επάξια».

Για το αν σκοπεύει να πουλήσει παίκτες για να εξασφαλίσει χρήματα:  «Ήδη έχει υπάρξει μια πώληση. Ο Λοντίκγιν πωλήθηκε στην Ζενίτ και ήταν καλό όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον παίκτη που πήγε σε μία ομάδα του επιπέδου της. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει για αν το θα υπάρξει άλλη αποχώρηση στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες ομάδες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την πώληση του Λοντίγκιν. Η ομάδα στηρίζεται στην ακαδημία. Το σκάουτινγκ έχει επικεντρωθεί στην ακαδημία, ώστε να παίξουν και στην πρώτη ομάδα και να βρουν το δρόμο τους».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν:  «Την περσινή σεζόν κάναμε κάποια λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, αφού υποτιμήσαμε το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους μας. Στηριχθήκαμε σε αρκετά νεαρά παιδιά, ενώ κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν στις έξτρα μεταγραφικές περιόδους. Βελτιώσαμε κάποια πράγματα με την απόκτηση έμπειρων παικτών και διεκδικήσαμε με καλό ποδόσφαιρο την είσοδό μας στα πλέι οφ. Φέτος στα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όταν λέω κακό σχεδιασμό εννοώ ότι έπρεπε να βάλουμε κάποια πιο έμπειρα παιδιά και να μην δώσουμε όλο το βάρος στους νεαρούς παίκτες μας. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και στο β’ μέρος της σεζόν είχαμε πολύ καλή ομάδα, ενώ ήμασταν και ιδιαίτερα επιθετικοί».