Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δημιουργεί και ομάδα… μπιτς βόλεϊ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μετά τη σάλα, η ΕΣΑΠ επεκτείνει τη Volley League και στην παραλία, με τη διοργανώτρια αρχή του ανδρικού πρωταθλήματος να ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Beach Volleyleague 2013 που θα γίνει με την οργανωτική ευθύνη της Ενωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ.

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ πρωτίστως εξασφάλισε συμφωνία με τη Nova που θα μεταδώσει τους αγώνες της διοργάνωσης η οποία θα γίνει σε δύο φάσεις. Θα συμμετάσχουν ομάδες πόλεων που έχουν στην έδρα τους ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Volleyleague. Κατά συνέπεια, μία ομάδα θα αφορά και την Αλεξανδρούπολη, λόγω της παρουσίας του Εθνικού στην ΕΣΑΠ.

Η πρώτη φάση θα γίνει 29-30 Ιουνίου και η δεύτερη – τελική φάση θα γίνει 3-4 Αυγούστου. «Ωρίμασε ο καιρός για να παρουσιάσουμε στους Ελληνες φιλάθλους κάτι καινούργιο. Η ΕΣΑΠ θέλει να συνδράμει στην ανάδειξη του μπιτς βόλεϊ και πάντα σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ να προβάλει όσο το δυνατόν καλύτερα τους πρωταγωνιστές του ελληνικού βόλεϊ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ μεταξύ πόλεων, που διαθέτουν ομάδες στην Α1 Κατηγορία, θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των τουρνουά Όπεν και Μάστερς. Μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί η Αλεξανδρούπολη σε αυτήν την πρόκληση και αν θα κατεβάσει ομάδα. Πάντως, δίδυμο για να το κάνει αυτό σε ανδρικό επίπεδο διαθέτει – και μετέχει μάλιστα και στις εθνικές ομάδες…