Με 3.500 κόσμο, Δερμιτζάκη και… Γκαλέτι η πρώτη του ΟΦΗ

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Από την αποθέωση του Θανάση Παπάζογλου, του νεαποκτηθέντα Λουτσιάνο Γκαλέτι που ανακοινώθηκε επισήμως λίγο πριν επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και του νέου τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη, χαρακτηρίστηκε η πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ, στην οποία είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε το παρών 3.500 κόσμος.

Πριν την έναρξη της προπόνησης ο μέχρι πρόσφατα προπονητής του Πανθρακικού και νέος τεχνικός του ΟΦΗ Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε: “Βάσει των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν πάμε πολύ καλά. Θέλαμε το 100% του υλικού μας σήμερα αλλά αυτό μας άλλα αυτό δε γίνεται. Προσπαθούμε να πάρουμε καλούς παίκτες πατώντας πάνω στο οικονομικό μας πλάνο. Μέχρι το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας στην Ολλανδία θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα ήθελα να ελληνοποιηθεί η ομάδα άλλα αυτό δεν είναι εύκολο. Κάθε καλός παίκτης είναι ευπρόσδεκτος”.

Όταν ρωτήθηκε για την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Παύλος Δερμιτζάκης απάντησε: “Ο Γκαλέτι είναι μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Με την καλή έννοια θέλουμε να τον εκμεταλλευτούμε γιατί είναι σημείο αναφοράς για τον ΟΦΗ, Θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να μας βοηθήσει”.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Λουτσιάνο Γκαλέτι υποστήριξε: M’ αρέσει πολύ η πόλη. Ήξερα ότι θα έχει πολύ κόσμο η πρώτη προπόνηση. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, έχω πολύ όρεξη να παίξω και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου θυμίζει αυτό της Εστουντιάντες”.

Στην πρώτη προπόνηση πάβτως δεν συμμετείχαν οι Βαλεριάνος, Χατζηκοσμάς, Συνάνης και Χαριτωνίδης που αποτελούν παρελθόν για την ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο ξανθιώτης Λάζαρος Χαριτωνίδης, που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα ΤΕΠ της Ξάνθης και αργότερα στον Πανθρακικό, αποτέλεσε βασικό στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ στους πρώτους 6 αγώνες της περσινής περιόδου, ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός του στέρησε όλη την σεζόν με συνέπεια ο ξανθιώτης παίχτης να μείνει εκτός αγώνων για 7 μήνες.