Άρης Πιαλόγλου: «Το άγνωστο μπορεί να επιφέρει εκπλήξεις»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στον Αθλητικό Metropolis μίλησε ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου, ο οποίος μίλησε για το αποτέλεσμα της κλήρωσης στο Europa League που φέρνει τους «Ακρίτες» να αντιμετωπίσουν μία εκ των Λίνφιλντ και Φουγκλαφιορντούρ, αλλά και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στη Σούπερ Λιγκ.

Ο κ. Πιαλόγλου είπε αρχικά:
«Εμείς είχαμε ξεκινήσει μια προετοιμασία που είχε καθορίσει ο προπονητής χωρίς να έχουμε υπόψη ότι θα παίξουμε στην Ευρώπη. Είναι για μας μια πρόκληση και θα δώσουμε βάρος. Κι εμείς δεν τις γνωρίζουμε τις ομάδες, όμως το άγνωστο μπορεί να επιφέρει εκπλήξεις, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: «Είναι ιστορία που κρατάει ενάμιση μήνα, παίξαμε μπαράζ για την έκτη θέση χάσαμε, ήταν λογικό να μην περιμένουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Αν είναι δίκαιο ή άδικο χωράει πολλή συζήτηση. Αν συμμετείχαμε όλοι με τους ίδιους κανόνες και παραμέτρους, δεν θα ήταν αυτή η βαθμολογική θέση της Ξάνθης».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Οι 16 ομάδες έγιναν 18, έχουμε 34 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη, πήγαμε 38 και τέσσερα στο κύπελλο μίνιμουμ, 42 αγώνες σε διάστημα οκτώ μηνών. Θέλει πολλή μελέτη αυτό, να είμαστε βέβαιοι ότι με την εμπειρία που έχουμε θα είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, που θα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, για την παρουσία του Νίκου Καραγεωργίου, αλλά και την προσπάθεια να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο: «Με τις εμπειρίες που έχει ο Νίκος Καραγεωργίου και με τις δικές μας, θα γίνει σωστό πάντρεμα και θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την πορεία και στην Ευρώπη, αλλά και αυτή που έχουμε διαγράψει τα τελευταία χρόνια να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είναι ένα θέμα όμως που δεν αγγίζει μόνο την Ξάνθη. Πρέπει να γίνουν συλλογικές προσπάθειες, να δείξουμε αξιοπιστία ως επαγγελματικές ομάδες να προσεγγίσουμε τον κόσμο».