Αλλαγή ξανά ο Ράνος στο 0-0 της Εθνικής Νέων με το Μάλι

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Στο μηδέν κόλλησε η ελληνική εθνική ομάδα κάτω των 20 ετών με το Μάλι, σε έναν αγώνα που όμως και στην πρεμιέρα με το Μεξικό, ο Αντώνης Ράνος της Ξάνθης μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς όμως να φέρει το ίδιο γούρι όπως το Σάββατο, ενώ ο Δημήτρης Γούτας έμεινε στον πάγκο.

Η Εθνική τα είχε όλα στο δεύτερο παιχνίδι της για το Μουντιάλ Νέων εκτός από το γκολ. Και σωστή προετοιμασία, όπως αποδείχτηκε μέσα στο τερέν. Και αποφασιστικότητα. Και τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης (με κατοχής μπάλας 60%-40%). Και τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Ένα στοιχείο της έλειψε μόνο και το οποίο της στέρησε τη νίκη: η τύχη.

Χαρακτηριστική η φάση του 58ου λεπτού, οπότε ο Κολοβός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Διαμαντάκο, εκείνος αμέσως πάσαρε παράλληλα στον Μπουχαλάκη και ο τελευταίος πλάσαρε ενώπιον κενής εστίας στο οριζόντιο δοκάρι. Η «γαλανόλευκη» ασκησε πίεση από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο Μάλι, υποχρέωσε τους αντιπάλους σε λάθη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες παρήλθαν ανεκμετάλλευτες.

Γεγονός είναι πως οι παίκτες του Κώστα Τσάνα διατηρούν το αήττητο στη διοργάνωση και με τέσσερις βαθμούς. Πλέον μοιράζονται την πρώτη θέση του ομίλου με την Παραγουάη, με την οποία αναμετρώνται την Παρασκευή. Απʼ αυτή την αναμέτρηση θα εξαρτηθεί η περεταίρω πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ Κ20. Με νίκη περνάμε σαν πρώτοι, με ισοπαλία μπλέκουμε σε ένα τρελό σενάριο που μπορεί να μας φέρει από πρώτους ως τρίτους και να επιστρατεύσει την… κλήρωση αλλά λογικά θα περάσουμε και πάλι, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό η Εθνική να συνεχίσει και στο απευκταίο ενδεχόμενο της ήττας (καθώς προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους έξι ομίλους στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

ΜΑΛΙ: Μπερτέ, Χ. Τραορέ (85ʼ Σισοκό), Ου. Κειτά, Ντιαλό (66ʼ Α. Κεϊτά), Ντιαρά, Νιάνε, Τ. Κειτά, Μ. Τραορέ, Σαμάκε, Μαρικό, Νιμάγκα

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλλίδης, Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67ʼ Φουρλάνος), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (81ʼ Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (90ʼ Μπακασέτας)