Δεν προσφεύγουν στο CAS ΠΑΣ και ΠΑΟ! Οριστικά η Ξάνθη στην Ευρώπη…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Την απόφαση να μην προσφύγει τελικά στο CAS πήρε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ετσι οι «πράσινοι» μένουν εκτός οριστικά εκτός Ευρώπης για τη σεζόν που 2013-14 η οποία ξεκίνησε και η Ξάνθη οριστικά και αμετάκλητα (όχι ότι υπήρχε ενδεχόμενο να αλλάξει αυτό) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες από το «πράσινο» στρατόπεδο έβγαινε κλίμα ότι το «τριφύλλι» θα εξαντλούσε τις όποιες πιθανότητες δικαίωσης του στο ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά. Κι αυτό γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος σε συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του έκρινε πως δεν αξίζει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να κυνηγά την υπόθεση καθώς οι πιθανότητες ήταν λίγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, εκτιμήθηκε ότι οι πιθανότητες δικαίωσης του Παναθηναϊκού στο CAS με βάση την νομολογία που έχει διαμορφωθεί ήταν μικρές, ενώ παράλληλα θα άνοιγε ένα πολεμικό μέτωπο με την ΟΥΕΦΑ από το οποίο μόνο χαμένο θα μπορούσε να βρεθεί σε βάθος χρόνου το τριφύλλι. Επιπλέον όμως, βασικός παράγοντας ήταν το παράβολο ύψους περίπου 100.000 ευρώ που απαιτείται να καταβληθεί μόνο για να εισαχθεί μια υπόθεση στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης.

Αντιθέτως οι «πράσινοι» αναμένεται να κορυφώσουν την «μετωπική σύγκρουσή» τους με την ΕΠΟ, θεωρώντας αυτήν αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν έλαβε αδειοδότηση ώστε να συμμετάσχει στο Europa League. Ανάλογες αναμένεται να είναι οι κινήσεις του ΠΑΣ Γιάννενα, που επίσης τις πρώτες ώρες διέρρεε αντίστοιχες μελλοντικές ενέργειες. Κατά συνέπεια, η έξοδος της Ξάνθης στο Europa League, όπου ήδη μάλιστα έμαθε και τον αντιπαλό της, ΔΕΝ κινδυνεύει…