Άγγελος Μενδρινός: Γιατί η Ξάνθη καί πρέπει καί μπορεί…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Λίγο μετά την κλήρωση της Ξάνθης για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ο γνωστός δημοσιογράφος Άγγελος Μενδρινός (στην φωτογραφία του ThrakiSportS από τον αγώνα του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας με το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς στον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος πριν τρεις μήνες) έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο PameSports. Το αναπαράγουμε:

Έτσι ξαφνικά που θάλεγε κι ο Αντώνης Ρέμος η Ξάνθη βρέθηκε στην Ευρώπη. Στα προκριματικά του «Γιουρόπα Λιγκ». Έτσι ξαφνικά κι αφού δύο καλύτερες ομάδες από αυτήν την περασμένη χρονιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κι ο Παναθηναϊκός, δεν κατάφεραν να πιάσουν τα οικονομικά δεδομένα της ΟΥΕΦΑ.

Για τον Χρήστο Πανόπουλο και το δημιούργημά του εφέτος είναι μια μοναδική ευκαιρία. Η Ξάνθη είναι από τις ομάδες που είχαν τα φόντα να αλλάξουν τη ρότα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποιοι λένε ότι το «κατεστημένο» δεν την άφησε, άλλοι λένε ότι «κουράστηκε να πολεμά με όλους και με όλα».

Η ουσία είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα βρίσκεται σε ένα τέλμα. Προπονητές πάνε, προπονητές έρχονται, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Ακόμα κι ο κόσμος της ξέρει τι θα δει κάθε χρόνο.

Αυτή η κλήρωση με τη Λίνφιλντ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να αλλάξει τη γενική εικόνα της Ξάνθης. Να την κάνει όμορφη σαν τη πόλη που αντιπροσωπεύει.

Αυτή η Ευρωπαϊκή έξοδος, έστω και την τελευταία στιγμή, μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να αποκτήσει επιτέλους νέους στόχους η ομάδα. Να γίνουν επενδύσεις και να τραβήξει ένα δρόμο δύσκολο που είχε εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα πρωτάθλημα που θα κυριαρχήσει πάλι το οικονομικό, με ομάδες να μην μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους, η Ξάνθη είναι ένας ελκυστικός προορισμός για καλούς ποδοσφαιριστές κι υπόσχεται ένα μίνιμουμ αξιόπιστης συμπεριφοράς

Μπορεί να βρει το νήμα που κάπου ξέχασε ο ιδιοκτήτης της όταν οραματιζόταν την Superleague, ζητούσε τη συνεργασία των τριών ισχυρών, τότε, του ποδοσφαίρου και για πρώτη φορά τους έφερνε κοντά.

Μπορεί να αξιοποιήσει τώρα τη πείρα του στο τομέα που ξέρει καλύτερα από τον καθένα και να βάλει στόχο να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του «Γιουρόπα Λιγκ».

Αυτός ο στόχος είναι η σωτηρία για την ομάδα. Να ξεκολλήσει από το τέλμα, να φέρει δίπλα της τον κόσμο. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, αλλά όσο αυξάνει ο βαθμός δυσκολίες τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η επιτυχία.

Ξάνθη, το ελληνικό ποδόσφαιρο σε χρειάζεται αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Κάνε το μεγάλο βήμα…