Αυτή είναι η Λίνφιλντ, η πιο πιθανή αντίπαλος της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η Λίνφιλντ που είναι και η πιο πιθανή αντίπαλος της Skoda Ξάνθη στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιογκ, ιδρύθηκε το 1886 και είναι από τις αρχαιότερες ομάδες στην Ευρώπη. 

Συμμετέχει στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Βόρειας Ιρλανδίας, το δεύτερο παλαιότερο εθνικό πρωτάθλημα στον κόσμο μετά την Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας. Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της, έχει κατακτήσει 51 φορές τον τίτλο, από τη σεζόν 1890-1891, όταν έγινε η πρώτη ομάδα που το κατέκτησε.

Είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν ανελλιπώς στο πρωτάθλημα από την ίδρυσή του το 1890, ενώ έχει αρκετά πλούσια ευρωπαϊκή παρουσία, χωρίς ωστόσο τις μεγάλες διακρίσεις.

Η έδρα της είναι το Ουΐνσντορ Παρκ, το οποίο δημιουργήθηκε το… 1905 και σήμερα έχει χωρητικότητα 12.950 θέσεων.

Αυτή θα είναι η 39η συμμετοχή της Λίνφιλντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αν περάσει από τη Φουγκλαφιόρντουρ θα βρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της αντιμέτωπη μια ελληνική ομάδα.

Οι Βορειοϊρλανδοί είχαν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1985 με τους «πράσινους» να την έχουν αποκλείσει εύκολα.

Πέρσι, η Λίνφιλντ αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League κι αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από την κυπριακή, ΑΕ Λεμεσού.