Σκληρή απάντηση Νικολάου σε Μιχελή για τους Πανθρακικούς στίβου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Σε χοντρή κόντρα με πολιτικές προεκτάσεις, έχοντας ως φόντο τον στίβο της Θράκης, εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Θράκης και περιφερειακού συμβούλου Κώστα Μιχελή με την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου που ανέδειξε πριν τρεις μέρες το ThrakiSportS. Οι δυο τους αντάλλαξαν ανακοινώσεις σε «σκληρή γλώσσα» και έντονο ύφος για τους Πανθρακικούς Αγώνες Στίβου που πρόκειται να γίνουν στην Κομοτηνή.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Μιχελής κατηγόρησε την κα Νικολάου για άρνηση συνδιοργάνωσής τους, αναρωτώμενος αν “οι αγώνες γινόταν στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία, θα δήλωσε ο Έβρος συμμετοχή;”.

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου απαντά κάνοντας λόγο για ανακριβείς και αναληθείς δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς με εμφανή στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραπληροφόρηση των πολιτών. Παράλληλα χαρακτηριζει άξιο απορίας ότι το αίτημα για χρηματοδότηση εκδήλωσης στην Κομοτηνή (Π.Ε. Ροδόπης) απευθύνθηκε στην Π.Ε. Έβρου…

 

Η ανακοίνωση – απάντηση της κας Νικολάου

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύτηκε επιστολή του κ. Κ. Μιχελή, την οποία υπογράφει με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΡΑΚΗΣ, με ανακριβείς και αναληθείς δυσφημιστικούς ισχυρισμούς, με εμφανή στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραπληροφόρηση των πολιτών. Οφείλω, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τον τόπο, να αποκαταστήσω την αλήθεια όταν αυτή αφορά τις διαδικασίες έγκρισης οικονομικών αιτημάτων και τη διαχείριση του περιορισμένου προϋπολογισμού της Π.Ε. Έβρου για δράσεις πολιτισμού-αθλητισμού.
Κύριο μέλημά μας είναι η διοργάνωση πολιτιστικών-αθλητικών εκδηλώσεων- δράσεων που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη δυναμική του τόπου, στην ιστορία, στην παιδεία, στην παράδοση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό αλλά και η τήρηση, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, των προβλεπόμενων διαδικασιών έγκρισης δαπανών.

Σε αντίθεση με την επικριτική στάση του κ. Μιχελή απέναντι σε πολιτιστικές-αθλητικές δράσεις, τόσο η Π.Ε. Έβρου όσο και η Οικονομική Επιτροπή, η έγκριση της οποίας είναι απαραίτητη για την υλοποίηση οποιασδήποτε δράσης, δεν διαχωρίζουν τις εκδηλώσεις σε σημαντικές και ασήμαντες. Η κάθε πρόταση που υποβάλλεται αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, αντικειμενικότητα, ανεξάρτητα από τον φορέα που την καταθέτει και με ιδιαίτερη προσοχή στην κάθε εισήγηση συνδιοργάνωσης στην Οικονομική Επιτροπή.

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα του κ. Μιχελή, περί άρνησης συμμετοχής της Π.Ε. Έβρου στη διοργάνωση των Πανθρακικών Αγώνων, αποδεικνύονται ανυπόστατα από την παράθεση των ενεργειών της διοίκησης σε σχέση με το αίτημα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΡΑΚΗΣ.

Στις 13/5/2013 υποβλήθηκε από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΡΑΚΗΣ στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αίτημα συνδιοργάνωσης Πανθρακικών αγώνων στίβου στην Κομοτηνή στις 8/6/2013, με υποχρέωση οικονομικής ενίσχυσης με το ποσό των 5.000 ευρώ σε επιλέξιμες δαπάνες.

Από το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη το αίτημα διαβιβάσθηκε στην καθ’ ύλη αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) η οποία στις 20/5/2013 απάντησε με το 1985/20-5-2013 έγγραφο γνωστοποιώντας στην Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, βάσει των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 50 του Ν.2725/99, την αδυναμία συνδιοργάνωσης των αγώνων.

Στις 23/5/2013, με νέο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Έβρου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη της Π.Α.Μ.Θ. και στους Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης και Έβρου, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΡΑΚΗΣ εμμένει στη νομιμότητα του αρχικού αιτήματος και παρακαλεί για τη θετική ή αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας προς την Ο.Ε. της ΠΑΜΘ, υπενθυμίζοντας την επί πλέον ιδιότητα του προέδρου της (Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Ο.Ε.).

Στις 30/5/2013, η Δ. Δ. Υ. & Κ. Μ. απαντά εκ νέου επισυνάπτοντας έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Ν. Έβρου με το οποίο απορρίπτεται δαπάνη συγχρηματοδότησης από την Π.Ε. Έβρου, αντίστοιχης δραστηριότητας, διότι, για την πραγματοποίησή της, η Π.Ε. Έβρου δεν επιχορηγήθηκε από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και επομένως η σχετική δαπάνη δεν νομιμοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2725/1999. Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι η Γ.Γ. Αθλητισμού διέθεσε στον ΣΕΓΑΣ έναντι τακτικής επιχορήγησης σε δύο δόσεις (22-2-2013 και 30-4-2013) το συνολικό ποσό των 1.730.000 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες και αθλητικές δραστηριότητες.

Τέλος, είναι άξιο απορίας ότι το αίτημα για χρηματοδότηση εκδήλωσης στην Κομοτηνή (Π.Ε. Ροδόπης) απευθύνθηκε στην Π.Ε. Έβρου, δεδομένου ότι και μόνο αυτό το γεγονός, όπως όφειλε να γνωρίζει ο κ. Μιχελής, (χρηματοδότηση από την Π.Ε. Έβρου δράσης που θα υλοποιηθεί στην Π.Ε. Ροδόπης) θα καθιστούσε μη επιλέξιμη τη σχετική δαπάνη.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, το κείμενο που υπογράφεται από τον κ. Μιχελή με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, τίθεται στην κρίση των αναγνωστών σας, όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας αλλά και του Δ.Σ. Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θράκης, που οφείλει να απαντήσει εάν γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής και αν συμμερίζεται τις απόψεις του προέδρου της. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ή και έμμεσων λεκτικών απειλών δεν είναι ικανή να μας αποτρέψει από το να εκτελούμε στο ακέραιο το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.

Παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας και της αντικειμενικής πληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού για την δημοσίευση των ανωτέρω.

Μ.Ε.Π.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
Γεωργία Μαυρανεζούλη-Νικολάου