Μετάλλιο με ρεκόρ ο Κατραντζής στην σκυτάλη των Μεσογειακών Αγώνων

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Το χάλκινο μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην Μερσίνη φόρεσε στο στήθος του το βράδυ του Σαββάτου ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής, ως μέλος της ελληνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρα ελεύθερο.

Ο Κατρατζής αγωνίστηκε τέταρτος διαδοχικά, μετά τους Φώτη Κολιόπουλο, Γκολομέεφ και Οδυσσέα Μελαδίνη. Οι τέσσερίς τους σημείωσαν χρόνο 3:19.07 στη σκυταλοδρομία και ανέβηκαν στην 3η θέση του βάθρου, καταρρίπτοντας το 3:19.17 που είχε πετύχει η αντίστοιχη Εθνική Ομάδα στους στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα το 2009 και αποτελούσε μέχρι τώρα το πανελλήνιο ρεκόρ.

Η επιτυχία για τον Κατραντζή είναι μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα είχε αγωνιστεί και στον τελικό των 100μ. πεταλούδα, όπου κατέλαβε την 6η θέση με 54.03 ενώ προφανέστατα, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός του, είχε δώσει αγώνα και το πρωί. Στο ίδιο αγώνισμα ο Στέφανος Δημητριάδης τερμάτισε στην 4η θέση με 53.39 και έχασε στο τσακ το μετάλλιο.

Άλλο ένα μετάλλιο επιφύλασε το Σάββατο για τα ελληνικά χρώματα και αυτό ήταν επίσης χάλκινο με τον Γκολομέεφ στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 22.35, μένοντας πίσω από τους Ιταλούς Μάρκο Όρσι (22.15) και Λούκα Ντότο (22.20). Με τα δύο νέα σημερινά μετάλλια, η Ελληνική Κολύμβηση έφτασε πλέον τα 6 στην διοργάνωση της Μερσίνης καθώς είχαμε κατακτήσει άλλα τέσσερα στην πρεμιέρα της Παρασκευής – και τα 72 συνολικά σε Μεσογειακούς Αγώνες.