Μπήκε ο Ράνος ως αλλαγή και… κέρασε τεκίλες με την Εθνική U20 τους Μεξικάνους

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Ο Δημήτρης Γούτας μπορεί να μην αγωνίστηκε, αλλά ο Αντώνης Ράνος της Ξάνθης ήταν η τελευταία αλλαγή που έκανε ο Κώστας Τσάνας, επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και μάλλον έφερε γούρι στην Εθνική κάτω των 20 ετών, αφού παρά το μικρό διάστημα που απέμενε για το τέλος του αγώνα, με απίστευτο γκολ του Κολοβού στο 89’ η Ελλάδα νίκησε στην πρεμιέρα με 2-1 το Μεξικό, εκ των φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου, βάζοντας ισχυρά θεμέλια για την συνέχεια.

Η Ελλάδα άνοιξε με τον τρόπο αυτό τον δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  κάτω των 20 της Τουρκίας. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Μεξικό. Από το ξεκίνημα, η Εθνική Ομάδα ήταν σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε να γνωρίζει τι θέλει και πώς να το πάρει.

Οι Μεξικανοί μπήκαν δυνατά και στο πρώτο τέταρτο είχαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Καπίνο να κάνει σπουδαία απόκρουση. Όμως στο 16’ ήρθε η απάντηση από την Ελλάδα όταν ο Γιαννιώτας έκανε μεγάλη ενέργεια γυρνώντας την μπάλα στον Μπουχαλάκη ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα αποφάσισε να παίξει αμυντικά για να κρατήσει το προβάδισμα και στο 40’ ήρθε η ισοφάριση με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού και έχασε διπλή σπουδαία ευκαιρία με τον Διαμαντάκο που είδε τον Σάντσες να αποκρούει. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν τα παράτησε και στο 74’ διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι που δεν δόθηκε. Στη συνέχεια ο Καπίνο με τις επεμβάσεις του κράτησε ζωντανή την Εθνική για να έρθει το 89ο λεπτό όταν ο Κολοβός με μία τρομερή ενέργεια και άπιαστο σουτ έκανε το τελικό 2-1 δίνοντας την τεράστια νίκη στην Ελλάδα που για ακόμα μία φορά μας κάνει περήφανους σε όλο τον κόσμο με τις επιτυχίες της.

Ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Αντώνης Ράνος ήταν η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Κώστα Τσάνα, αφού κλήθηκε στο 83ο λεπτό να αντικαταστήσει τον Διαμαντάκο.

ΜΕΞΙΚΟ U20 (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (81′ Φαν Ράνκιν), Λούνα (61′ Λόπες), Εσκομπόσα (65’Γκονζάλες).

ΕΛΛΑ U20 (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαϊδης, Κωνσταντινίδης, Μπάλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (68′ Φουρλάνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79′ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (83′ Ράνος).