Με ελπίδες για θρακιώτικα μετάλλια αλλά και… επεισόδια ξεκίνησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Με ελπίδες ακόμα και για… θρακιώτικα μετάλλια αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά την συνέχιση των επεισοδίων, τα οποία επεκτάθηκαν και στην Μερσίνη, πόλη που διεξάγεται η διοργάνωση, άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η αυλαία των Μεσογειακών Αγώνων.

Συνολικά από της ομοσπονδίες της Ελλάδας έχουν δηλωθεί 189 αθλητές. Πρόκειται για τις ομάδες της άρσης βαρών, του θαλάσσιου σκι, της κολύμβησης, της κωπηλασίας, της ξιφασκίας, της πυγμαχίας, του τάε κβον ντο, του τζούντο και της ιστιοπλοΐας που ήδη βρίσκονται εκεί, ενώ τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσουν και οι αθλητές του στίβου, του πόλο, της γυμναστικής, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, του μπάντμιντον, του μπιτς βόλεϊ, του κανόε καγιάκ, της ποδηλασία, του χάντμπολ, του καράτε, του πινγκ πονγκ, του τένις, του βόλεϊ και της πάλης.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν, ακόμα και με ελπίδες για μετάλλια, και θρακιώτες αθλητές, όπως ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης στον στίβο και ο ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν μία ημέρα πριν η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και η ύψωση της κυπριακής σημαίας στην πόλη από όπου ξεκίνησαν το 1974 τα τουρκικά πλοία για την εισβολή στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής η τελετή υποδοχής της κυπριακής αποστολής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Μερσίνας, όπου διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των είκοσι τεσσάρων χωρών, που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η κυπριακή αποστολή έχει δεκτή από τον δήμαρχο της Μερσίνας που αντάλλαξε δώρα με την αρχηγό της κυρία Ολγα Πιπερίδου- Χρυσάφη.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η πολιτική κρίση και τα επεισόδια συνεχίζονται στην Τουρκία και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες επεκτάθηκαν και στην Μερσίνη, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και ιδιαίτεερα η παρουσία της αστυνομίας…