Εργομετρικές εξετάσεις στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμοιβιανίδης

–  Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη ανά δυάδες περνούσαν τις εργομετρικές τους εξετάσεις στο προπονητήριο των Πηγαδίων. 

Αυτά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχου κατάστασης των ποδοσφαιριστών τα οποία θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για να σχεδιαστεί και να προγραμματιστεί κατάλληλα η προπονητική διαδικασία των επόμενων ημερών.

Τις εξετάσεις πραγματοποίησε ο εργοφυσιολόγος Dr. Ζιώγας Γιώργος μαζί με το επιτελείο του υπό το βλέμμα του προπονητικού επιτελείου της Ξάνθης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν και μετρήσεις πελματογραφήματος στους ποδοσφαιριστές από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας Βαλάντη Χατζηγιάννη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη μέρα προπονήσεων στα γήπεδά της στα Πηγάδια την Πέμπτη, πραγματοποιήθηλαν αερόβιες ασκήσεις τρεξίματος. Στους ποδοσφαιριστές που έδωσαν το παρών τους στην πρώτη συγκέντρωση της Τετάρτης προστέθηκαν και οι «στρατευμένοι» Πέτρος Μάνταλος και Μάκης Μπαξεβανίδης και άπαντες ακολούθησαν το πρόγραμμα που περιλάμβανε τρία δεκάλεπτα τρεξίματος.