Tο δέος του αρχηγού του Εθνικού για την Σκρα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Γελώντας αμήχανα υποδέχτηκε το άκουσμα της είδησης της αντιπάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο αρχηγός και πασαδόρος του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Αρχικά ο Ακης δυσκολευόταν να πιστέψει το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την Σκρα Μπελσάτοφ μια ομάδα που παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια μέσω συνδρομητικών καναλιών και τη θαύμαζε για αυτά που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια.

«Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι φαβορί για τον φετινό ευρωπαϊκό φετινό ευρωπαϊκό τίτλο. Και βέβαια το μεγάλο φαβορί είνμαι οι Πολωνοί, ωστόσο και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι μεγάλη τύχη για τον Εθνικό, για την Αλεξανδρούπολη, για το ελληνικό βόλεϊ που μια τέτοια ομάδα θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας.

Από άποψη εμπειριών και για τα νέα παιδιά είναι πολύ μεγάλο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια ομάδα. Όπως και για εμάς τους παλαιότερους που σιγά σιγά κλείνουμε την καριέρα μας θα ναι μεγάλη τιμή και θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια».

Όπως παραδέχθηκε η ψυχή του Εθνικού και παρά τις μεγάλες εμπειρίες και παραστάσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού παλαιότερα, είναι μια από τις δυο μεγαλύτερες ίσως αντιπάλους που θα έχει συναντήσει στην πλούσια καριέρα του, μετά την παντοδύναμη Μόντενα. «Είναι από τις ομάδες που έχουν μπει σφήνα στις υπερδυνάμεις από την Ρωσία και την Ιταλία. Αισθανόμαστε δέος που θα αγωνιστούμε στο γήπεδο της Σκρα, ένα από τα πιο μεγάλα και σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης που μαζεύει 20 και παραπάνω χιλιάδες κόσμου. Επαναλαμβάνω είναι φαβορί για την κατάκτηση του φετινού CEV Cup».