Στην Ευρώπη η Ξάνθη! Καρπαζιά της ΟΥΕΦΑ στον Παναθηναϊκό!!!Όλο το ρεπορτάζ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA είπε “όχι” στον Παναθηναϊκό αναφορικά με τον φάκελο του και την σχετική αδειοδότηση για συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της φετινής σεζόν.

Παρά την παρουσία του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου και τις εξηγήσεις του, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να απορρίψει τον φάκελο των πράσινων και να μην τους δώσει άδεια. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι εφόσον και τυπικά απορριφθεί η άδεια του ΠΑΣ Γιάννενα, κάτι που θεωρείται δεδομένο, το πιο πιθανό σενάριο είναι πλέον στην Ευρώπη να αγωνιστεί η Ξάνθη.

Την είδηση για μη αδειοδότηση έκανε γνωστή η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση. Σε αυτήν το Τριφύλλι κάνει σχετική επίθεση στην ΕΠΟ και τονίζει  ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης CAS, καθώς οι πράσινοπι επιμένουν ότι ο φάκελός τους είναι πλήρης.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ως εξής:

“Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS”.