Σκληρή επιστολή ΣΕΓΑΣ στην αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τη μη συμμετοχή στους Πανθρακικούς Αγώνες!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Η κ. Γεωργία Νικολάου, μένει στην ιστορία ως η πρώτη αιρετή που αρνήθηκε συμμετοχή του Έβρου στην γιορτή Αθλητισμού της Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Εάν οι αγώνες γινόταν στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία, θα δήλωσε ο Έβρος συμμετοχή;

Αυτό περίπου το ερώτημα, απευθύνει ο ΣΕΓΑΣ Θράκης στην αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γωγώ Νικολάου, που αρνήθηκε σύμφωνα με όσα της καταμαρτυρούνται την συμμετοχή του Έβρου στην ιστορική διοργάνωση των Αθλητικών Πανθρακικών Αγώνων Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή, που είναι γραμμένη σε ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα, έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Θράκης Κώστα Μιχελή, που είναι επίσης περιφερειακός σύμβουλος και υπήρξε υποψήφιος περιφερειάρχης Ροδόπης με την παράταξη του Γ. Παυλίδη, την αντίπαλη δηλαδή παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη με την οποία εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Έβρου η Γωγώ Νικολάου. Παράλληλα η αναφορά στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία έχει να κάνει με την καταγωγή της κας Νικολάου, που δεν γεννήθηκε στην Θράκη.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

 

ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ
Υπόψη κας Νικολάου Γεωργίας
Αντιπεριφερειάρχη ‘Έβρου
 
Κυρία Νικολάου
Στις μέρες μας καθίσταται επίκαιρο όσο ποτέ άλλωστε το ότι ο Πολιτισμός και ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι του ο Αθλητισμός αποτελούν πια το μοναδικό φάρο και ελπίδα για την νέα γενιά της πατρίδος μας.
Οι πανανθρώπινες αξίες του πολιτισμού γαλούχησαν και συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές και γενιές ανθρώπων ανά την υφήλιο.
Οι Πανθρακικοί Αγώνες στίβου θεσπίστηκαν για πρώτη φορά μετά την Ένωση της μάνας Θρακικής γης με το υπόλοιπο κομμάτι της Ελλάδας μας ,σαν κριτήριο για την συμμετοχή των Πρωταθλητών της Θράκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τι όνειρο….μετά από αιώνες θα δικαιούντο αθλητές μας ισότιμα να μας εκπροσωπήσουν στον κορυφαίο θεσμό της χώρας.
Οι πρώτοι Πανθρακικοί Αγώνες στίβου πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή και έκτοτε ανελλιπώς τελούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική Πόλη της Θράκης συμπεριλαμβανομένων αθλητών και από την Δράμα  και Καβάλα οι οποίες από τότε εντάσσονταν διοικητικά στον κορμό των αγώνων.
Υπήρξαν πάντοτε η κεντρικότερη και σημαντικότερη αθλητική ετήσια διοργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αθλητικού κόσμου των αρχών και του λαού.
Σήμερα 90 χρόνια μετά ΕΣΕΙΣ ήσασταν οι μόνοι απόντες από την μεγάλη γιορτή η οποία είναι συνυφασμένη με την Ιστορία της απελευθέρωσης του τόπου.
Για πρώτη φορά στα ενενήντα χρόνια ιστορίας αρνηθήκατε να συμμετέχετε στην γιορτή αθλητισμού της ΑΜΘ ακυρώνοντας ενέργειες και πράξεις προκατόχων σας Νομαρχών, Αντινομαρχών, Περιφερειαρχών οι οποίοι τίμησαν τον τόπο και τις γιορτές του.
Κατορθώσατε το ακατόρθωτο να μείνετε στην Ιστορία μας σαν η μόνη αιρετός που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συνδιοργανώσει τους Αγώνες ΜΑΣ αφήνοντας έκθετη και την Διοίκηση της Περιφέρειας .
Αναρωτιέμαι αν θα είχατε άλλη γνώμη αν επρόκειτο για τους Παμπελλοπονησιακούς ή Πανμεσσηνιακούς αγώνες καθώς και για έκθεση έργων ζωγραφικής αγνώστων καλλιτεχνών.
Ευτυχώς γιατί η αστοχία σας θα είναι η πρώτη και η τελευταία.
Έρχεται νέα εποχή και είμαστε βέβαιοι ότι στους επόμενους αγώνες των Πανθρακικών Στίβου η νέα διοίκηση που θα προκύψει θα διορθώσει το τραγικό ιστορικό σας ατόπημα.
Εμείς θα είμαστε εκεί συνεχίζοντας την ιστορική διαδρομή με οποιοδήποτε κόστος.
Εσείς θα γραφτείτε στην Ιστορία των Πανθρακικών αγώνων στίβου δυστυχώς όχι ανάμεσα σε δάφνες και μετάλλια αλλά στα μαύρα κατάστιχα των διοργανώσεων σαν σημείο αντιλεγόμενο, ζητούμε συγνώμη αν διακόψαμε τον ύπνο σας …συνεχίστε και καληνύχτα.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΕΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  ΘΡΑΚΗΣ

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΪΟΥ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ