Photos: Το τελευταίο αντίο στον Κιλιγκαρίδη… Εγκυος στο τρίτο τους παιδί η γυναίκα του…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ηταν όλοι τους εκεί και ο πόνος τους αφόρητος. Η οικογένεια, οι συναθλητές, οι φίλοι, οι γνωστοί του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και τα μέλη της Ομοσπονδίας του κανόε-καγιάκ είπαν στον αδικοχαμένο αθλητή το τελευταίο αντίο.

Στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον 37χρονο που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα (12/6) στην Πολωνία, «χτυπημένος» από οξεία λευχαιμία.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, Ιωάννα και τα δύο του παιδιά, Βλαδίμηρος και Ηλιάνα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό μετά το τραγικό συμβάν, η σύζυγός του ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο και το τρίτο τους παιδί.

Ενα παιδί που δεν θα προλάβει ποτέ να κρατήσει στην αγκαλιά του ο Ανδρέας, που ήρθε με την οικογένειά του στην Αλεξανδρούπολη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και δόξασε τα ελληνικά χρώματα σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και πολλά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Το φέρετρο στην τελετή που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλαμαριά ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, το μετέφεραν φίλοι και συγγενείς, ενώ το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ