Με τηv σπουδαία Πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

Με μια υπερδύναμη του Ευρωπαϊκού βόλεϊ κληρώθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην επιστροφή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Εβρίτες μετά την κλήρωση που έγινε πριν από λίγα λεπτά, έγινε γνωστό ότι θα αντιμετωπίσουν την Πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ.

Μια ομάδα που την σεζόν 2011-12 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η Σκρα είναι η δύναμη που μπήκε σφήνα ανλαμεσα στα μεγαθήρια από την Ιταλία και τη Ρωσία,. Διαθέτει ένα γήπεδο, το Άτλας Αρινα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ευρώπης και είναι η χαρακρτηριστικότερη περίπτωση της εντυπωσιακής ανόδου του Πολωνικού βόλει συνολικά, που έχει καταστεί πλεον μια μεγάλη δύναμη του Παγκοσμίου βόλει.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Πολωνία και η ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη.

Τζίμας: Προβληματισμένος αλλά και ικανοποιημένος!

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζήμας δήλωσε από τη μια προβληματισμένος από το μεγάλο όνομα του αντιπάλου αλλά και … γοητευμένος από την άλλη, αφού η ομάδα και οι Αλεξανδρουπολίτες θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή του βόλεϊ

«Σκρα Μπελσάτοφ λοιπόν …στο άκουσμα του αντιπάλου δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε με μια τεραστίων δυνάμεων αντίπαλο την πολωνέζικη ομάδα, η οποία σημειωτέον τη σεζόν 2011-12 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ .

Από την άλλη μεριά μας ικανοποιεί το γεγονός ότι κληρωθήκαμε με μια τόσο μεγάλη αντίπαλο γιατί θεωρούμε ότι η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι παίκτες μας θα είναι τεράστια. Βεβαία περιμένω τον κόσμο να θα ανταποκριθεί πλήρως στο κάλεσμα του Εθνικού ακούγοντας το όνομα ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου».

Οι Ευρωπαϊκές κληρώσεις

Στο CEV Cup ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την κροατική Μλάντοστ Καστέλα με πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη και επαναληπτικό αγώνα στην Κροατία. Στο CEV Cup ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κληρώθηκε με την πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ με πρώτο αγώνα στην Πολωνία και ρεβάνς στην Αλεξανδρούπολη.
Στο Challenge Cup o Φοίνικας Σύρου κληρώθηκε με την Σαχτιάρ Σολιγκόρσκ από την Λευκορωσία με πρώτο αγώνα στη Λευκορωσία και ρεβάνς στη Σύρο.