Αυτοί είναι που θα αποφασίσουν αν θα παίξει ή όχι η Ξάνθη στην Ευρώπη. Όλα τα ονόματα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Έφτασε η ώρα της (ευρωπαϊκής) κρίσης και τις επόμενες ώρες θα μάθουμε αν τελικά η Ξάνθη κληθεί να συμμετάσχει τον άλλο μήνα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στην θέση του ΠΑΣ Γιάννενα και του Παναθηναϊκού που κινδυνεύουν να μην λάβουν την απαραίτητη άδεια από την ΟΥΕΦΑ.

Και ενώ η κατάσταση για τον ΠΑΣ Γιάννενα έχει ξεκαθαρίσει μετά βεβαιότητας με αρνητική έξέλιξη, για τον Παναθηναϊκό εκφράζονται ελπίδες ότι το μεσημέρι ο Γιάννης Αλαφούζος θα καταφέρει ενώπιον της ανεξάρτητης επιτροπής «Club Financial Control Body» (CFCB) στα γραφεία της UEFA στη Νιόν να πετύχει να του δοθεί το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ταξίδεψε την Τετάρτη  για την Ελβετία, συνοδευόμενος από τέσσερα μέλη του νομικού και οικονομικού επιτελείου της ΠΑΕ, προκειμένου να υποστηρίξει την εξέταση του «πράσινου» φακέλου. Αν ωστόσο δεν τα καταφέρει, τότε δεδομένα η Ξάνθη θα κληθεί να παίξει στα ευρωπαϊκά κύπελλα τον άλλο μήνα. Την απόφαση θα την λάβει οκταμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον Πέτρο Μαυροειδή, καθηγητή νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ο οποίος ωστόσο βάσει καταστατικού θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση.

Αυτό συμβαίνει διότι απ’ τη στιγμή που έχει ελληνική και ελβετική υπηκοότητα, βάσει καταστατικού δεν συμμετέχει σε υποθέσεις που αφορούν ελληνικές ή ελβετικές ομάδες. Πρόκειται για κανόνα που ισχύει αντίστοιχα και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής του CFCP. Ετσι ο Γιάννης Αλαφούζος θα παρουσιάσει τις θέσεις του Παναθηναϊκού, ενώπιον των υπολοίπων επτά που θα κληθούν να λάβουν απόφαση και οι οποίοι είναι  οι εξής:

Ζαν Λικ Ντεανέ (Βέλγος): Πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος
Χάκομπο Μπελτράν (Ισπανός): Μέλος της Ισπανικής Ομοσπονδίας και του συμβουλίου της Μαδρίτης
Μπράιαν Κουίν (Σκωτσέζος): Πρώην εκτελεστικός διευθυντής και υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
Ιγκον Φρανκ (Γερμανός): Καθηγητής και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης MGMT
Ουμπέρτο Λάγκο (Ιταλός): Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια
Κονσταντίν Σόνιν (Ρώσος): Καθηγητής Οικονομικών και αντιπρύτανης της οικονομικής σχολής της Μόσχας
ΙβέΒερλί(Γάλλος): ΔικηγόροςκαιManaging Partner του«Clifford Chance»