Τα πανηγύρια των Μουμίν, Μελισσά και Σφακιανάκη για την άνοδο του Παναιτωλικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Μια ομάδα με έντονο το θρακιώτικο στοιχείο, ο Παναιτωλικός, είναι τελικά αυτή που συμπληρώνει το παζλ των 18 ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και θα αποτελέσει αντίπαλο της Skoda Ξάνθη και του Πανθρακικού τη νέα σεζόν.

Ο Παναιτωλικός νίκησε μέσα στον Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό με 2-1 και εξασφάλισε με πανηγυρικό τρόπο την (επ)άνοδό του στα μεγάλα σαλόνια. 

Στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό (περίπου 14.000 οπαδοί) Ολυμπιακός Βόλου και Παναιτωλικός “πάλεψαν” για το τελευταίο εισιτήριο για τη Super League, με την ομάδα του Αγρινίου να καταφέρνει να φτάσει στη νίκη με σκορ 2-1, κερδίζοντας έτσι τον προβιβασμό.

Παρά την κρισιμότητά του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων είχαν άψογη συμπεριφορά και πρόβαλλαν το «ευ αγωνίζεσθαι», γεγονός που σπανίζει στα ελληνικά γήπεδα και γι αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Το σκορ άνοιξε για τον Παναιτωλικό ο Καμαρά στο 26′ με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Γενγκά στο 54′. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κουτσοσπύρος στο 72′.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Ηρακλής δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της Νίκης Βόλου με 4-0 και να κατακτήσει τη 2η θέση στον όμιλο με 10 βαθμούς. Σκόρερ οι Κιρόφσκι (36′, 59′ πεν.), Παληγεώργος (40′) και Σιατραβάνης (92′).

Υπενθυμίζεται ότι με την ομάδα του Παναιτωλικού αγωνίζονταν την φετινή σεζόν ο κομοτηναίος στην καταγωγή πρώην παίκτης του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ Χουσεΐν Μουμίν καθώς και οι Πασχάλης Μελισσάς και Στέλιος Σφακιανάκης, που φόρεσαν την φανέλα της Skoda Ξάνθης για τρεις και τέσσερις σεζόν αντίστοιχα.

Και οι τρεις έπαιξαν βασικοί στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, η έναρξη της οποίας είχε βρει τον νυν τεχνικό της Ξάνθης Νίκο Καραγεωργίου να κάθεται στον πάγκο της ομάδας, προτού τον διαδεχθεί ένας πρώην ποδοσγαιριστής της Skoda, ο Μάκης Χάβος.