Πρώτη απόψε για την Skoda Ξάνθη και στο βάθος… ανακοινώσεις

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σήμερα στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της Skoda Ξάνθης στο προπονητήριο της ομάδας στα Πηγάδια, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με παίκτη του οποίου το όνομα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέχρι και την Παρασκευή.

Πολύ πιο νωρίς από όλες τις ομάδες της Superleague ξεκινάνε της υποχρεώσεις τους οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους υπό της οδηγίες του Νίκου Καραγεωργίου εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η πρώτη συγκέντρωση της Ξάνθης θα είναι ανοιχτή μάλιστα για το κοινό της.

Σίγουρα η σημερινή πρώτη δεν μοιάζει με της ενθουσιώδεις πρώτες της Ξάνθης, μια και η Θρακιώτικη ομάδα έχει κινηθεί ελάχιστα στο μεταγραφικό κομμάτι. Επισήμως, έχει προχωρήσει μόνο στην απόκτηση του Δημήτρη Κυριακίδη με ελεύθερη μεταγραφή από τον Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα  ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει ξανά με στολή της ομάδας τον Νίκο Καραγεωργίου μετά από 9 χρόνια (έφυγε από την Ξάνθη τον Μάιο του 2004), ενώ σήμερα θα είναι και η «πρώτη» για τους βοηθούς του Καβαλιώτη τεχνικού τους Μανώλη Παπαματθαιάκη και Μάριο Ζερβίδη.

Προχωράνε οι μεταγραφές, αναμονή για ΟΥΕΦΑ

Σε φούλ ρυθμούς όμως πέρα από τους ποδοσφαιριστές κινούνται και οι διοικούντες της Ξάνθης που προσπαθούν να «τρέξουν» τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να γεμίσουν το «οπλοστάσιο» του Καβαλιώτη τεχνικού της Ξάνθης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεδομένη θεωρείται η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που αναμένεται μάλιστα να ανακοινωθεί μέχρι και την Παρασκευή, με το βάρος να πέφτει στην αμυντική γραμμή της ομάδας οπού και εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα μαζί φυσικά και με αυτή του φορ.

Σίγουρα ένα από τα πλέον «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας που σαφέστατα απασχολεί και την ομάδα της Ξάνθης είναι αυτό της απόφασης της Uefa, για το ποια θα είναι τελικά η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον δεύτερο γύρο του Europa League. Πάντως από την Θρακιώτικη ΠΑΕ τονίζεται  πως όποια και να είναι η απόφαση δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό της ομάδας. Η απόφαση πάντως αναμένεται μέχρι και την Πέμπτη (20 Ιουνίου), ημερομηνία που είχε θέσει εξ’ αρχής η ΟΥΕΦΑ.

Το ThrakiSportS θα είναι φυσικά παρών στην πρώτη προπόνηση της Ξάνθης και θα μεταφέρει στους αναγνώστες του αναλυτικό ρεπορτάζ και πλούσιο φωτορεπορτάζ από όσα θα γίνουν το απόγευμα στα Πηγάδια…