Η ώρα της αλήθειας! Παναιτωλικός ή Ολυμπιακός Βόλου αντίπαλος των Ξάνθη και Πανθρακικού στην Σούπερ Λίγκα;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Την τελευταία αντίπαλό της του χρόνου, την ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ της Σούπερ Λιγκ της επόμενης περιόδου, περιμένουν Ξάνθη και Πανθρακικός. Ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Football League, με έπαθλο μία θέση στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναιτωλικός είναι στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας με 11 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι μία ισοπαλία θα του αρκεί για να επιστρέψει στα «σαλόνια». Ο Ολυμπιακός Βόλου ακολουθεί με εννέα πόντους και θέλει μόνο τη νίκη για να τελειώσει αυτός τα πλέι-οφ πανηγυρίζοντας.

Αγωνιστικά, ο Γιώργος Βαζάκας θα έχει στην αποστολή για τους γηπεδούχους όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με τους Μπρέσκα, Ολίσε και Κατσιαρό να ακολουθούν θεραπεία τις τελευταίες μέρες. Αντίθετα, τιμωρημένοι είναι οι Καπετάνος, Γκότοβος, Τσιάτσιος και Γουσούλης, με τους Παλαιολόγο και Γόγολο να επιστρέφουν. Στον Ολυμπιακό Βόλου συναντάμε τέσσερις ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα θρακιώτικων ομάδων και συγκεκριμένα τον 37χρονο Ισπανό γκολκίπερ Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, που έπαιξε στον Πανθρακικό (2008-10, 33 συμμετοχές), τον πολύπειρο Θανάση Κωστούλα, πρώην αρχηγό της Ξάνθης (2006-11, 115 συμμετοχές), τον Κώστα Καπετάνο που φόρεσε για ένα εξάμηνο τη φανέλα του Πανθρακικού αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απόψε και τον Δημήτρη Τσιάτσιο, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ορέστη Ορεστιάδας τη σεζόν 1996-97. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για τέσσερις μήνες κάθισε στον πάγκο των Βολιωτών ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού, Σάββας Παντελίδης.

Ο Μάκης Χάβος στον Παναιτωλικό δεν υπολογίζει τους Σίσιτς, Φαβάλι, Δάρλα, Τζούνιορ και Ιωάννου λόγω τιμωρίας, αλλά και τους τραυματίες Γκόλα και Μπόγιοβιτς. Επιστρέφει ο Πασχάλης Μελισσάς, γνωστός από το πέρασμά του στη Ξάνθη από το καλοκαίρι του 2003 μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 μετρώντας 24 συμμετοχές και 1 γκολΥπενθυμίζεται ότι στον Παναιτωλικό αγωνίζονται ακόμα ο Κομοτηναίος Χουσεϊν Μουμίν, που έπαιξε στον Πανθρακικό, όπως επίσης και ο Στέλιος Σφακιανάκης, που φόρεσε τη φανέλα των Ξανθιωτών για τέσσερις σεζόν (2000-04, 72 συμμετοχές-3 γκολ). Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι στο ξεκίνημα της περιόδου στον πάγκο κάθισε ο νυν προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου και τον διαδέχτηκε ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Skoda, ο Μάκης Χάβος, που έπαιξε από το 1997 μέχρι το 2000 με 102 συμμετοχές και 4 γκολ.

Στο έτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Ηρακλής υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής ξεκινούν στις 20.00.