Η ανασκόπηση του NovaSports για την περσινή σεζόν του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  ToThrakiSportS παρουσιάζει το πλήρες κείμενο που ετοίμασε το NovaSports αναφορικά με την περσινή σεζόν του Πανθρακικού. «Η καλύτερη χρονιά μέχρι την επόμενη», αναφέρει το δημοφιλές site.

Πλέον στην Κομοτηνή μπορούν να καυχιούνται και επίσημα: «Ολοκληρώσαμε την καλύτερή μας χρονιά στη Σούπερ Λίγκα!». Ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε με επιτυχία την τρίτη του μόλις σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας στην καλύτερη μέχρι τώρα θέση του (10η) και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Χρονιά που ξεκίνησε μάλλον στραβά, στη συνέχεια η ομάδα βρήκε τον δρόμο της αλλά χρειάστηκαν και τα απαραίτητα καρδιοχτύπια στο φινάλε για να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη παραμονή.

Πριν αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι της σεζόν για τον Πανθρακικό, αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα (συμπεριλαμβανομένης και Α’ Εθνικής), ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, την περίοδο 2008/2009. Οι Θρακιώτες κατάφεραν τότε να τερματίσουν 11οι αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την εικόνα τους ως νεοφώτιστη ομάδα. Το τελός της επόμενης σεζόν βρήκε τον σύλλογο να καταλήγει 16ος και να παίρνει το σκληρό δρόμο της επιστροφής στη Football League.

Παρόλα αυτά οι ιθύνοντες της ομάδας συνέχισαν την προσπάθειά τους και σαν αποτέλεσμα ήταν ο Πανθρακικός να κερδίσει εκ νέου την άνοδό του στα σαλονιά, φτάνοντας στο φινάλε της φετινής περιόδου να τερματίζει 10ος (καλύτερη θέση μέχρι στιγμής), με 30-33 τέρματα (καλύτερη διαφορά μέχρι τώρα) και να παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο με πάικτες όπως οι Βαϊρουά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος, Μουνάφο, Μπαϊκαρά.

Οι πρώτες οκτώ αγωνιστικές ήταν εφιαλτικές για τον Πανθρακικό. Η ομάδα απέδιδε καλό ποδόσφαιρο αλλά τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, αφού παρά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την τρίτη αγωνιστική, η συγκομιδή ανερχόταν σε μόλις έξι βαθμούς, με δύο νίκες και έξι ήττες. Η απομάκρυνση του Σάββα Παντελίδη από την τεχνική ηγεσία και η πρόσληψη του Παύλου Δερμιτζάκη δίνει άμεσα άλλον αέρα στην ομάδα. Μετά την ήττα στο Περιστέρι στην πρεμιέρα του νέου κόουτς, θα ακολουθήσει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων, όπου ο Πανθρακικός θα σημειώσει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη.

Ωστόσο το άκρως επιτυχημένο σερί διαδέχεται ένα πολύ κακό. Η ομάδα της Θράκης θα πάρει μόλις μία νίκη στους επόμενους δώδεκα (!) αγώνες και κάποιες σκόρπιες ισοπαλίες και έτσι θα ξαναβρεθεί να κινδυνεύει τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το αποτέλεσμα;  Ισάριθμες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές και πανηγυρική σωτηρία!

 

Παρουσίαση προπονητή: Δερμιτζάκης ή αλλιώς, Σωτήρας!

Ο Σάββας Παντελίδης πλήρωσε το μάρμαρο για τα άσχημα αποτελέσματα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν καλή αλλά φαινόταν πως κάτι έλειπε. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 με το γκολ του Παπαδόπουλου, δεν ήταν αρκετή γαι τον Έλληνα κόουτς, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 2-1 (8η αγωνιστική). Η συγκομιδή του ήταν έξι βαθμοί σε οκτώ αγώνες.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε τα στοιχεία που έλειπαν από τον Πανθρακικό και παρά την αγωνιστική «κοιλιά» στα μέσα της θητείας του Καβαλιώτη τεχνικού, η πολλή καλή αρχή και το εντυπωσιακό φινάλε, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ρεκόρ 8-6-8 που σημείωσε το σύνολο που παρουσίασε ο Δερμιτζάκης, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένο.

 

Σημαντικότερο γεγονός: Διπλό στο ΟΑΚΑ και αντίθετα συναισθήματα

Αναμφίβολα το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για την 29η αγωνιστική, είναι το χάιλαϊτ της σεζόν για τον Πανθρακικό. Μπορεί το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο 87ο λεπτό να οδήγησε σε είσοδο οπαδών της «Ένωσης» στον αγωνιστικό χώρο και πρόωρη διακοπή του παιχνιδιού (που επέφερε τον μηδενισμό της ΑΕΚ και ουσιαστικά τον υποβιβασμό της), αλλά παρά τα παραπάνω θλιβερά, από αγωνιστικής πλευράς η συγκεκριμένη νίκη κράτησε τους Θρακιώτες στην κατηγορία.  Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο Πανθρακικός πήγε να παίξει το συγκεκριμένο ματς με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην ΑΕΚ που σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται δεν παύει να είναι ΑΕΚ και μάλιστα έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

Ο rookie ετών… 36: Δημήτρης Κουτσόπουλος

Ρούκι ακριβώς δεν τον λες αφού έχει κλείσει τα 35 και βαδίζει αισίως τα 36! Παρόλα αυτά με την κυριολεκτική έννοια του όρου (καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης) ο Δημήτρης Κουτσόπουλος αναδεικνύεται ρούκι της ομάδας αφού έπαιξε την πιο γεμάτη και ουσιαστική του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Με όλες κι όλες μόλις 9 συμμετοχές (με τον Πανηλειακό) στην Α’ Εθνική μέχρι και το ξεκίνημα της σεζόν 2012-2013 και πολλές ακόμα στις μικρότερες κατηγορίες, ο Καρδιτσιώτης τερματοφύλακας έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετρώντας 18 εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια του Πανθρακικού, τις διπλάσιες δηλαδή απ’ όσες είχε τα τελευταία 16 χρόνια! Με όπλο τη μεγάλη του εμπειρία, συνέβαλε στην καλύτερη αμυντική επίδοση του Πανθρακικού στα χρόνια της Σούπερ Λίγκας (33 γκολ παθητικό), ενώ η σταθερότητά του δεν επέτρεψε στους αντίπαλους επιθετικούς να παραβιάσουν παραπάνω από 11 φορές την εστία του σε περίπου 1.620 αγωνιστικά λεπτά! Σαν επιβράβευση των εμφανίσεων του, ήρθε η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό.

              

Ο MVP: H επιστροφή του Μήτσου

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 γκολ σε 25 συμμετοχές, βοήθησε τα μέγιστα τον Πανθρακικό στον στόχο της παραμονής, όντας το σημείο αναφοράς των συμπαικτών του στην επιθετική γραμμή. Μετά από περιπλάνηση τεσσάρων χρόνων στο εξωτερικό (Λέτσε, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Θέλτα), ο Έλληνας επιθετικός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και κατάφερε να αναγεννηθεί, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του.

Το μέλλον του στην Κομοτηνή δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αλλά το σίγουρο είναι πως μπορεί να ξανασκεφτεί το ενεδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει εκ νέου σε υψηλότερο επίπεδο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, δεν αποκλείεται να πάρει και μία νέα ευκαιρία από τον Φερνάντο Σάντος, αφού η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί τεράστιο κίνητρο.

 

Η επόμενη μέρα: Ο ερχομός Μάντζιου

Η αποχώρηση του μεγαλομετόχου Θοδωρή Σαββάκη στα τέλη Σεπτεμβρίου, άφησε στα κρύα του λουτρού τους φιλάθλους του Πανθρακικού. Παρόλα αυτά η ανάληψη των ηνίων από τους κους Τζελέπη και Καραολάνη, επέφερε πολύ καλά αποτελέσματα δεδομένης της κατάληξης της σεζόν.

Πλέον ο Πανθρακικός καλείται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να παλέψει δηλαδή για την παραμονή του και τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Ο Aκης Μάντζιος διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τον επιτυχημένο Παύλο Δερμιτζάκη και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τουλάχιστον τα κεκτημένα (παραμονή).

Πρώτο μέλημα των ανθρώπων του Πανθρακικού είναι η διατήρηση του κορμού της ομάδας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και η επιτυχήμενη αντικάτασταση όσον θα αποτελέσουν παρελθόν. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει δείξει πως δουλεύει σε υγιείς βάσεις και για τους διοικούνες τον σύλλογο αποτελεί πρόκληση μία ευκολότερη εξασφάλιση της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: Πανθρακικός – Άρης 4-0
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ: Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 1-4
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ:  Παπαδόπουλος 11
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΣΙΣΤ:  Αντριάν Λουσέρο 4
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Σόφιαν Σερφά 2.652′
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:   Σόφιαν Σερφά, Χουάν Μουνάφο, Ντενίζ Μπαϊκαρά, 29

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NOVASPORTS ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ