Έντεκα θρακιώτικες συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο Σιθωνίας

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Με την συμμετοχή 11 ποδηλατών από την Θράκη πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ο Ποδηλατικός Γύρος Σιθωνίας «Lacara 2013».

Αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες (Ανδρών – Εφήβων – Open) ανάμεσα στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν πέντε ποδηλάτες του Πηγάσου Ξάνθης και έξι μεμονωμένοι από την Κομοτηνή.

Την μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε ο Βασίλης Ποιμενίδης του Πήγασου Ξάνθης, που αναδείχθηκε δεύτερος στην κατηγορία Όπεν 50+ ενώ καλά πήγε και ο Κώστας Σιωπίδης του ίδιου συλλόγου, που τερμάτισε τέταρτος στην Κατηγορία Όπεν 30+.

Στην κατηγορία των ανδρών συμμετείχε ο Αφεντούλης Τσακιρίδης του Πήγασου που όμως δεν κατάφερε να τερματίσει, ενώ από εκεί και πέρα, στην κατηγορία Όπεν είχαμε και τις εξής συμμετοχές: Αθανάσιος Σκαρπαριώτης (από Κομοτηνή, Κατηγορία 40+), Κώστας Δημουλάς (από Κομοτηνή, Κατηγορία 40+), Αντώνης Αντωνιάδης (από Κομοτηνή, Κατηγορία 30+), Γεράσιμος Ξαγοράκης (από Κομοτηνή, Κατηγορία 30+), Νίκος Αγόρας (από Κομοτηνή, 40+), Παναγιώτης Σαρικος (από Πήγασο Ξάνθης, 40+), Παναγιώτης Καραγιάννης (από Κομοτηνή, 30+) και Σταύρος Παπαδόπουλος (από Πήγασο Ξάνθης, 40+, ο οποίος όμως δεν τερμάτισε).

Ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη Ακτή Κουτλουμουσίου στην Σιθωνία, έζησαν οι αθλητές και οι φίλοι της ποδηλασίας που πήραν μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο Σιθωνίας – Lacara2013. Εντυπωσιακές κόντρες με φόντο σμαραγδένιες παραλίες και καταπράσινα τοπία, εξελίχθηκαν στον αγώνα αντοχής που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος σε συνεργασία με τον Δήμο Σιθωνίας, την Ένωση Camping Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το Camping Lacara.

Εκατόν πέντε ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, καθώς και από την Βουλγαρία και Ρουμανία, διανύοντας 106 χιλιόμετρα ιδιαίτερα απαιτητικής διαδρομής, με συνεχείς ανωφέρειες και υψηλές θερμοκρασίες πρόσφεραν θέαμα και δυνατές συγκινήσεις σε όσους είχαν την δυνατότητα να ζήσουν τον αγώνα. Νικητής του αγώνα με τον εξαιρετικό χρόνο 2.54΄.22΄΄ αναδείχθηκε ο Απόστολος Μπούγλας αποσπασμένος από νωρίς, με δεύτερο τον ταλαντούχο αθλητή της Θεσσαλονίκης Νικόλαο Ιωαννίδη και τρίτο τον Γιώργο Καράτζιο, επίσης από την Θεσσαλονίκη.