Βόμβα από Ασπίδα Ξάνθης: «Δεν είναι σίγουρο ότι θα δηλώσουμε συμμετοχή στην Α2»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ξεκινούν την Τετάρτη τα πλέι – οφ ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών με την συμμετοχή και της Ασπίδας Ξάνθης, ως πρωταθλήτριας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι αγώνες αποκτούν ιδιαίτερη αξία, δεδομένου ότι μετά τον υποβιβασμό του ΓΑΣ Κομοτηνή, η Θράκη κινδυνεύει την επόμενη χρονιά να μην έχει για πρώτη φορά εκπροσώπηση στα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης.

Η Ασπίδα «2001» τερμάτισε πρώτη σε όμιλο των τεσσάρων ομάδων, με μία από αυτές να είναι η «θυγατρική» της, στην οποία αγωνίζονται οι μικρότερες ηλικιακά παίκτριες της ξανθιώτικης ομάδας, ενώ οι άλλες δύο ομάδες που συμπλήρωναν το «καρέ» ήταν ο Πανσερραϊκός και οι Πάνθηρες Καβάλας.

Ωστόσο, η ξανθιώτικη ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης και συνεχίζει στα μπαράζ, δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί του χρόνου στην Α2 Κατηγορία ακόμα και αν κατακτήσει την άνοδο. Θα παίξει διεκδικώντας τη νίκη, θα διεκδικήσει ότι καλύτερο αλλά δηλώνει ότι αν προκύψει η άνοδος θα το… σκεφτεί!

Όπως δήλωσε στο «Εμπρός» ο προπονητής της ομάδας Καρά Αχμέτ Νεδήμ, η ξανθιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά και με στόχο τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ ανόδου, ενώ εάν τερματίσει 1η στον όμιλο και κατακτήσει την άνοδο, θα δει τις κινήσεις που θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, για το αν θα δηλώσει συμμετοχή στην Α2 κατηγορία ή όχι.

«Πάμε για να παίξουμε και ότι προκύψει. Ακόμη και η άνοδος μπορεί να είναι εφικτή για εμάς, αλλά μας προβληματίζει το μετά, οπότε είμαστε λίγο… επιφυλακτικοί. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που προβιβαστούμε στην Α2, θα έχουμε αγώνες σε Λευκάδα, Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα και σε άλλες πόλεις όπου θα χρειαζόμαστε μετακινήσεις – διανυκτερεύσεις κλπ., οπότε τα έξοδα αυτόματα αυξάνονται κατακόρυφα. Εάν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να κατεβαίνουμε στις αποστολές με τις βασικές ανέσεις για τις αθλήτριες, τότε φοβάμαι πως δεν θα μπορούμε να αγωνιστούμε στην Α2», λέει αρχικά ο κ. Νεδήμ για να προσθέσει:

«Δεν είναι μόνο τα βασικά έξοδα, αλλά θα χρειαστεί και κάποια ενίσχυση. Σίγουρα οι παίκτριες που έχουμε στο δυναμικό μας είναι πολύ καλές, αυτές εξάλλου έφτασαν την ομάδα μέχρι εδώ, όμως σε περίπτωση ανόδου στην Α2 θα χρειαστεί η ανάλογη ενίσχυση ώστε να έχουμε και μία αξιοπρεπή παρουσία. Δεν θα θέλαμε να ανέβουμε και να σημειώσουμε 22 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια».

Όσο για τους ερχόμενους αγώνες και το πρόγραμμα ο προπονητής της Ασπίδας τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς θα παίξουμε τέσσερα σερί παιχνίδια και έχουμε το ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Θα πρέπει μέχρι τότε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για να δούμε την κατάταξή μας. Πάντως όπως προανέφερα, θα χτυπήσουμε όλα τα ματς και, αν έρθει η άνοδος καλοδεχούμενη. Σε περίπτωση που τερματίσουμε 1οι στα μπαράζ και πάρουμε την άνοδο όμως, θα περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου δηλώνουν συμμετοχή στην Α2 οι ομάδες και, αν έχει βρεθεί η απαραίτητη οικονομική βοήθεια, τότε θα σκεφτούμε για τη συνέχεια».

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ