Εικόνες από τα εγκαίνια του νέου κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Νέα εποχή ξεκίνησε για τον αθλητισμό και τα αθλήματα του υγρού στίβου της Αλεξανδρούπολης. Όπως από μέρες πριν είχαμε προαναγγείλει από το ThrakiSportS, την Παρασκευή 14 Ιουνίου (ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων πανελλαδικά, για αυτό και η καθυστερημένη κάλυψη), πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης. Ένα όνειρο λοιπόν πολλών ετών, έγινε πραγματικότητα.

Το νέο Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης διαθέτει δύο πισίνες, μια μεγάλη ολυμπιακών προδιαγραφών, βάθους 3,5 μέτρων, και μια μικρότερη – προθέρμανσης, αποδυτήρια, σάουνες, όργανα γυμναστικής και εξέδρα θεατών χωρητικότητας 1000 θέσεων.

Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι πρόκειται για «ένα έργο που απασχόλησε τρεις δημοτικές αρχές και παραδόθηκε τελικά πριν λίγο καιρό στους αθλητές των κολυμβητικών συλλόγων και στο κοινό, για να μπορέσουμε πλέον όλοι να χαρούμε αυτό το κόσμημα, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, και με την ευκαιρία αυτή να αναπτύξουμε τα αθλήματα της κολύμβησης και του πόλο, έτσι ώστε η Αλεξανδρούπολη να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τα αθλήματα αυτά. Για το κολυμβητήριο αυτό πάλεψαν τρεις δημοτικές αρχές και καθένας από αυτούς έχει το δικαίωμα σήμερα να χαίρεται, γιατί πραγματικά δημιουργήθηκε ένα μεγάλο έργο, το οποίο, εξαιτίας των σημερινών δυσμενών οικονομικών συνθηκών, είναι ίσως και από τα τελευταία μεγάλα έργα στην Ελλάδα».

Ο κ. Λαμπάκης ευχαρίστησε τους πρώην Δημάρχους, κ. Αρβανιτίδη και κ. Αλεξανδρή, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, που κατά τη διάρκεια της θητείας τους το κολυμβητήριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ολυμπιακά Έργα – Ελλάδα 2004», ξεκίνησαν και προχώρησαν οι  εργασίες κατασκευής του. Ευχαρίστησε ακόμη, τους επιβλέποντες μηχανικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τους συνεργάτες του, που εργάστηκαν με επιμονή για την ολοκλήρωση του έργου. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδειξη κολύμβησης από αθλητές τοπικών  κολυμβητικών συλλόγων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου, κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, κ. Γεώργιος Ντόλιος και κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου, εκπρόσωποι της εκκλησίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, οι  πρώην Δήμαρχοι, κ.κ.  Γεώργιος Αλεξανδρής, Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, Ελευθέριος Γιοφτσίδης και Αναστάσιος Σουλακάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, κολυμβητικοί σύλλογοι και πολλοί αθλητές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here