Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις του Πανθρακικού. Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν, ποιοι ανανέωσαν….

Με ανανεώσεις, αποχωρήσεις αλλά και τις πρώτες μεταγραφές συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Πανθρακικού. Η απεργία στα ΜΜΕ άφησε λίγο πίσω την ενημέρωσή σας, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ, να συνοψίσουμε όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες.

Καταρχήν, στον Πανθρακικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο αρχηγός της ομάδας Αχιλλέας Σαρακατσάνος. Ο 30χρονος αμυντικός αγωνίζεται δύο χρόνια στην ομάδα της Κομοτηνής, από τότε που έπαιζε στην Football League. Μετράει 53 εμφανίσεις (26 στο πρωτάθλημα της Super League και 27 σε αυτό της Football League) έχοντας σημειώσει 1 τέρμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη: «Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Σαρακατσάνο».

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Σαρακατσάνος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που παραμένω μέλος της οικογένειας του Πανθρακικού και θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και ιδιαίτερα τον μεγαλομέτοχο κ. Καραολάνη. Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με πολύ καλό κλίμα η οποία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για μένα αλλά και για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή».

Ο Σαρακατσάνος ήταν ο έβδομος παίκτης του Πανθρακικού που ανανέωσε. Κι ενώ ο Αντώνης Λαδάκης αναμένεται να είναι ο όγδοος ποδοσφαιριστής που θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Πανθρακικός, η ομάδα της Κομοτηνής με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε και επισήμως το διαζύγιο με τον Βασίλη Κοντογουλίδη. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Πανθρακικός ευχαριστεί τον Βαγγέλη Κοντογουλίδη για την άριστη συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια και του εύχεται προσωπική και επαγγελματική ευτυχία».

Παρελθόν από τον Πανθρακικό θα αποτελέσει και ο Χρήστος Μίνγκας μετά την λήξη του συμβολαίου του, όπως και ο Γιάννης Στάθης.

Την ίδια ώρα ο Ζεκίνια αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της ομάδας της Κομοτηνής. Ο 26χρονος Πορτογάλος πρώην μέσος της Λάρισας τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους στο πρωτάθλημα της Football League είχε 48 συμμετοχές με 10 γκολ και απομένει απλώς να μπούνε οι υπογραφές μετά από την προφορική συμφωνία.

Εκτός του Ζεκίνια η διοίκηση του Πανθρακικού ουσιαστικά τα έχει βρει σε όλα και με δύο ακόμη πρώην ποδοσφαιριστές της Λάρισας. Ο λόγος για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Χασομέρη και τον 26χρονο δεξιό μπακ Θανάση Παπαγεωργίου. Αμφότεροι έχουνε καταθέσει προσφυγές σε βάρος της ΑΕΛ και όταν εξασφαλίσουν την ελευθερία τους θεωρείται δεδομένο ότι η ΠΑΕ Πανθρακικός θα ανακοινώσει την απόκτησή τους, ενώ κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Σλοβένο τερματοφύλακα της ΑΕΛ Ντίνο Σέρεμετ αν και θεωρητικά δεν έχει ανάγκη σε αυτή την θέση.

Υπενθυμίζεται ότι στην θέση κάτω από τα δοκάρια η ομάδα της Κομοτηνής τις τελευταίες ημέρες ανανέωσε τα συμβόλαια των Κουτσόπουλου και Βρονταρά ενώ στο ρόστερ της υπάρχει και ο νεαρός Αθανασιάδης. Ο Σέρεμετ πρόκειται για 33χρονο Σλοβένο τερματοφύλακα με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα σε Κέρκυρα, Καλλιθέα, Λάρισα και Δόξα Δράμας ενώ την τελευταία αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στην Λάρισα τη φορά αυτή όμως στο πρωτάθλημα της Football League.

Στο στόχαστρο της ομάδας της Κομοτηνής μετά την σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μη παραμονή των Καστσελάν (που βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα Β΄ Ρωσίας) και Μουνάφο, εξετάζεται ο Παναγιώτης Κόρμπος που ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό.

Τέλος, ο Πανθρακικός ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Γιώργο Ντάσιο για την θέση του δεξί μπακ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Στάθη, από τον σύλλογο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “SportDay” o παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Άκη Μάντζιου και το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο Ντάσιος αγωνίζεται δέκα χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και φέτος είχε σημαντική συμβολή στην έξοδο του ΠΑΣ στην Ευρώπη, καθώς κατέγραψε 22 συμμετοχές με την φανέλα των Ηπειρωτών.