Η απεργία στα ΜΜΕ για την ΕΡΤ, η τίμια στάση του ThrakiSportS και οι επιλογές των άλλων…

Για έκτη μέρα συνεχίζεται η απεργία στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με ρητή ανακοίνωση τους, οι συνεργαζόμενες δημοσιογραφικές ενώσεις επισημαίνουν ότι το μόνο που επιτρέπεται να μεταδίδεται αυτήν την περίοδο είναι το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και ειδήσεις σχετικά με την απεργία, τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτούνται από το απρόσμενο λουκέτο.

Το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή που κηρύχθηκε η απεργία και επεκτάθηκε και στα διαδικτυακά μέσα, συμμετείχε στην απεργία και σεβάστηκε το δικαίωμα (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και… υποχρέωση για τους συντάκτες του, μέλη των ενώσεων) στην απεργία. Μια απεγία που έγινε σεβαστή την Πέμπτη, καθώς άλλωστε είχε επεκταθεί με απόφαση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλον τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από σχεδόν όλους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μια από τις οποίες ήταν δυστυχώς και όμόηχο και ανταγωνιστικό με εμάς site).

Από την Παρασκευή οι πάντες σχεδόν στο διαδίκτυο άρχισαν να παραβιάζουν την απεργία. Ειδικά τα αθλητικά sites των Αθηνών, μετά από μια ημέρα που κατέβασαν ρολά, συνέχισαν κανονικά την λειτουργία τους. Η οδηγία ήταν όμως σαφής. Χαρακτηριστική άλλωστε η ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου από την ΕΣΗΕΜ-Θ: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει στους συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά Μέσα ότι είναι καταστατική υποχρέωσή τους να ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Η παραβίαση της υποχρέωσης αυτής αποτελεί αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου”.

Το ThrakiSportS σεβόμενο των αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά και τις αποφάσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να είχε, επέλεξε να ακολουθήσει τις οδηγίες τους. Επί πέντε μέρες δεν μεταδίδαμε καμία άλλη είδηση παρά μονάχα αυτές που είχαν σχέση με την ΕΡΤ. Αυτό είχε και μεγάλο κόστος για εμάς, σαν site μικρό, περιφερειακό, που βασίζεται αποκλειστικά στην δύναμη των αναγνωστών του. Ξέρουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία όμως εκτίμησε την στάση μας αυτή.

Πλέον, από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας, επανερχόμαστε σε ροή ειδήσεων ακολουθώντας αναλογικά απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων, που εξαίρεσαν από την απεργία όσα έντυπα μέσα ενημέρωσης την σεβάστηκαν και έδωσαν το δικαίωμα στους συντάκτες τους να εργαστούν κανονικά. Ωστόσο, το ThrakiSportS σέβεται απόλυτα το δικαίωμα όσων συντακτών του επιθυμούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτήν την απεργία. 

Βέβαια, οφείλουμε να τονίσουμε ότι με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕ Μακεδονίας – Θράκης, αναλογιζόμενο την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων, αποφάσισε να αναστείλει για τις επόμενες 24 ώρες την απεργία που συνεχίζεται σε όλα τα ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε,οι συνάδελφοι στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ ως αύριο στις 15.00 (οπότε αναλόγως των εξελίξεων θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και κινητοποιήσεις)  μπορούν να εργαστούν κανονικά και καλούνται να περιλαμβάνουν στο δημοσιογραφικό έργο τους το ζήτημα της ΕΡΤ ως κορυφαίας σημασίας, τόσο για τις πολιτικές συνδηλώσεις του όσο και για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και για την ίδια την ενημέρωση στην Ελλάδα. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σε συνεργασία με τους εργασιακούς αντιπροσώπους συγκεντρώνει στοιχεία για περιπτώσεις απεργοσπασίας που σημειώθηκαν τις ημέρες αυτές και θα προβεί σε πειθαρχικό έλεγχο μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που συμμετείχαν σε αυτές”.

Κατά συνέπεια, και με την επίσημη άδεια της ΕΣΗΕΜ-Θ, το ThrakiSportS συνεχίζει την ενημέρωση αν και κάποιοι συνεργάτες του, που τυγχάνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ ή άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων που συνεχίζουν την απεργία, μοιραία δεν δίνουν θέματα αυτές τις μέρες, δικαίωμα απολύτως σεβαστό. Ευχαρισμούμε πολύ τους αναγνώστες μας για το ενδιαφέρον τους και υποσχόμαστε ακόμα μεγαλλύτερες αποκαλύψεις και πλούσια ρεπορτάζ στο μέλλον…

 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
 
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ
 
ΟΤΑΝ Η ΕΡΤ ΜΟΙΡΑΖΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗΣ
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
 
ΟΤΑΝ Η ΕΡΤ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
 
Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
 
ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ CONFEDERATIONS CUP. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
 
ΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
 
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
 
ΞΥΠΝΑ! ΚΑΤΑΛΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡ;
 
ΤΟ THRAKISPORTS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
 
ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ. ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ
 
LIVE: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΝΕΤ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ